Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Asi pochyby.

17. 03. 2012
3
4
1611

 

Utíká ode mě! Ta černá postava s křivejma hnátama. Něčeho se bojí. A já? Pláču. Na zemi je černý kafe a barvy jsou rozšlapaný po celý místnosti. V krku mi uvízla žárlivost. Nejde spolknout a nejde ani vyplivnout. Divně mě škrábe. Je to k vzteku. Tyhlety pochyby. Skládám ponožky a ani jedna nejde do páru. Malý Ind v dálce kreslí českou krajinu. Nevidím mu do obličeje, ale určitě se tváří překvapeně.  Stěhovák se svalama se usmívá. Srdce je obklopeno úzkostí. Tohle nevydrží na věky. Sakra. Proč mi jen utekla ta černá postava. Musím teď vytírat. Nesnáším to! A taky furt poslouchám hádky. A křik. A je mi smutno. Ale ta Múza stejně nejde. Je to potvora. Nechá mě v tom samotnou. Zítra to zase začne. Vrátím se do minulosti a budu se kulturně rozplývat. A už se nikdy nebudu smát Bibli. Vopravdu. Slibuju. Je Ti 90 let a pořád jen piješ. To není normální. A Tobě je 20 a už si dopil. Ach, ta nespravedlnost. Směješ se. Já to vidím, sice se směju také, ale uvnitř mi vztek trhá vnitřnosti. Jsem obklopená lidmi a přesto tak sama. Pádluji Ti naproti. Skořápka praská a Vánoce už dávno minuly. Teď nás čeká půst. 


4 názory

VH64
27. 06. 2012
Dát tip
Hmm, pohádky tested on humans, ty bývají dobré! Kolik je bráškovi (vilný stařík se nenápadně snaží zjistit, kolik asi tak je slečně)? Dobře, že si o něčem myslíš, že to není perfektní. Už jsem se bál, jestli ti nedělám medvědí službu tou chválou. Jeden by neměl ztratit sebekritičnost a soudnost. Třeba to ale není všechno "tragédie" a jestli jo, tak taky žádná tragédie. Život je o spoustě dalších věcí. "Deníček" je prima. Kdyby z toho vyšlo nějaké konzistentní pásmo, dovedu si představit, že si najde svůj okruh obdivovatelů a dokonce i že by v jejich společenství mohl být lehce kultovní.

Ne, píšu si jen ten deníček. :P Dřív jsem zkoušela poezii, vázaný verš. Byla to tragédie. Teď občas nějakou prózu, pohádku pro brášku apod. Ale bojím se, že je to stejná tragédie, jako ty básničky :D

VH64
26. 06. 2012
Dát tip
Paráda. Napadlo mě - píšeš i něco jiného? Co?

Overkill
08. 06. 2012
Dát tip
Textová imprese ve formě literární smršti. Má to spád i náboj, takže odcházím k další :-) *t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru