Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Řím a noha za hlavou

24. 03. 2012
3
13
1207
Autor
44710

 

 
Hlučný mlýn, sůl lidového hymnu
žernovy rozběhnuté krajem
sepnuté jen ve výběrech pole

hladová ústa (rozevřená) napříč časem
chodci chodců, nedostatečně čisté deklarace
pasterované mléko vylité z břehů soudnosti;
to se nemožnost bodu slévá do obilí jižního Nilu

tančí a pochodují - aby byli nasyceni
napodobují zradu napodobují lodě starého Egypta
jediný rok kobry ve staletích krokodýlů 
je pro smutného člověka až dost

žernovy zas táhnou domů 
za zvukem hlučného mlýna
 

13 názorů

jH
24. 08. 2012
Dát tip
*

44710
15. 05. 2012
Dát tip
díky :-)

jo :)

44710
18. 04. 2012
Dát tip
myslíš "já půlka"? :-)

to si řekla moc hezky :-D

44710
18. 04. 2012
Dát tip
já to spíš myslím tak, že ty slova a spojení nemají nikoho ohromovat samy o sobě jen tím že tam jsou, ale že mají význam ale taky je pravda že jedna půlka mého tvůrčího já je natolik hluboká a složitá, že jí kolikrát nerozumím ani já, půlka druhá :-D

Jééééééé :) není zač, ale debata nic moc, jak to není hádka do krve tak to nemá úroveň :) Ale jako psaní na efekt se nevyhneš, tak píše každej kdo má potřebu svoje věci zveřejňovat, s tím nic nenaděláš. A když budeš psát "do šuplíku" tak stejně budeš psát na efekt pro sebe nebo pro ten šuplík, neutečeš :)

44710
17. 04. 2012
Dát tip
jééé, tady se i debatovalo - to vám oběma děkuji :-) jen poznámka - určitě to nebylo psané na efekt, to si nečtený, neznámý, ba skoro neviditelný autor nemá proč takhle komplikovat psaní :-)

Jako určitě souhlasím, že je to částečně hraný na efekt, ale to asi skoro každý dílo :) Mám pro tyhle záležitosti slabost, proto tipuju. výrazem "prominentní nick" jsi mě dnes mile pobavil :) Jestli si někdy budu zakládat nějakej alternick jak teď tady frčí už vím jak ho nazvu :)

"jediný rok kobry ve staletích krokodýlů je pro smutného člověka až dost" a to jsem vypíchnul jen tu nejvíc srozumitelnou věc.. zdenda : já bych řekl, že tady NĚCO je... možná nedoceněný a dost možná kdyby tohle dílo zveřejnil jinej nick, měli bysme tady pár obdivnejch kritik.. samozřejmě, že je to těžké na uchopení a každej si pod tím může představit něco trochu jinýho... Ale bez obsahu.. ? Můj názor, pochopitelně.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru