Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pozitivní Utopie - rýmovaná poezie

16. 01. 2002
3
0
2177
Autor
Knihovník

něco pozitivního - nesplnitelnýho ...

Ach, kdyby lidi byly chytrý,

a já patřil k nim,

bylo by tu všechno skvělý,

a já bych pil gin.                                   ( snad ale né vítězství )

 

Lidi spokojený všude mír,

na oběžná dráze,

stále mir.

 

USA a Rusko už by byly pryč,

lidé žijí bez států ( strachu )

a pro sebe.

 

Prostě lidi pro lidi.

 

( a saně jsou v zahradě ... )

 

 


diakatana
18. 12. 2003
Dát tip
Trocha komunismu nikoho nezabije TIP, knihovníku* :-) Taky bych to tak chtěla..

Mozart
17. 01. 2002
Dát tip
Konstantinidisová - skvěle jsem se pobavil - tohle mi sedí. díky. dávám Tip......tobě.

kachnička
17. 01. 2002
Dát tip
:o))))...myslím, že taková analýza se občas k Tvým dílům, Knihovníčku, hodí...ono se to ale URČITĚ časem dost zlepší - pokud máš po ruce takovou šikovnou babu :o)))) OOOK!

Knihovník
17. 01. 2002
Dát tip
Wopi - Lidi na lidi sou jako saně, člověk na člověka jako kat ... byla to narážka na tohle ...

Knihovník
17. 01. 2002
Dát tip
Konstantinidisová - heh, povídat si s tebou mě baví ;) Prolog - tím sem myslel, že je nesplnitelný to, o čem je báseň - možná je to splnitelný, doufám, ale pochybuju. -sem měl na mysli, že většina lidí (asi) neni chytrá a já taky ne, takže kdyby všichni byli chytrý, tak bych k nim chtěl ptařit - ty ne ? - Proč si nedopřát trochu té legální drogy? Ale s mírou, samozřejmě .. ;)) - vítězství - díky, to opravím. - parafráze na Orwelův román 1984 - asi víš o čem to je, ale jestli ne, tak to nech plavat ... - je to utopie - čili, je dost nepravděpodobný, že lidi na sebe budou kdy hodný ( tedy, VŠICHNI lidi ) - stejně tak nepravděpodobný, že bude na oběžné dráze mir ... - pro sebe + prostě lidi pro lidi - to spolu opravdu souvisí - prostě já udělám něco pro tebe a ty pro mě - když bude potřeba - prostě pohoda ... Lidi na lidi jsou jako saně, člověk na člověka jako kat, podívejte se na ně, musíte naříkat ... byla to narážka na tohle ... - slyšel jsem to od Wericha - jedna písnička - no, řeklbych, že děláš příliš ukvapené závěry, a to jako někdo kdo píše takovou rozsáhlou kritiku - by dělat neměl. Krom toho - Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde - to zde dost sedí, mám dojem ;))

Knihovník
17. 01. 2002
Dát tip
avie

co se týče - Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde - musim s tim Konstantinidisová, souhlasit..:))

Wopi
16. 01. 2002
Dát tip
jaký saně??

Mé milé dítě, ... tak kde začneme??;-)) Tak prologem: něco pozitivního - nesplnitelnýho ... -- domníváš se, že "cokoliv" pozitivní (z tvého úhlu pohledu) musí být nesplnitelné?? proč?? máš takový pocit či se jedná o tvůj "osobitý" pohled na svět?? nebo se snad jedná o citát?? (v tomto případě je nasnadě uvést min. iniciály autora:-) Tak dál: Ach, kdyby lidi byly chytrý, a já patřil k nim, bylo by tu všechno skvělý, a já bych pil gin. -- máš na mysli.."patřit k lidem, či konkr. k "chytrým lidem??"" a vzhledem k předešlému dílu (i tvým kritikám:), kdybys býval byl "chytrým člověkem" skutečně si myslíš, že bys pil gin?? A z jakého důvodu??;-) snad ale né výtězství -- vítězství, snad jen... -- smysl je jaký... tohoto.. /dovětku??/ ... snad jen chybí "na" jako předložka... či ... jsem jen nepochytila smysl (i to se stává:-) ... Lidi spokojený všude mír, na oběžná dráze, stále mir. -- zde je souvislost s prvním a zbylými řádky jaká?? Domníváš se, že "až všichni lidé budou skutečně žít v míru... tak v té době... bude "stále" na oběžné dráze Mir??" Bohužel.. Mir spadl. Promiň:-) ... USA a Rusko už by byly pryč, lidé žijí bez států ( strachu ) a pro sebe. -- zde "pro sebe" ... máš na mysli něco ve stylu vyššího "individualismu" ?? prosím o vysvětlení, děkuji:-) ... Prostě lidi pro lidi. --tímto by se mohl "i" vysvětlit předchozí bod. ... ( a saně jsou v zahradě ... ) -- zde jsem se skutečně "ztratila" prosím o radu:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru