Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Divná chuť

28. 05. 2012
5
5
1434

 

Po pivu v ústech divná chuť. A hlava bolí. Běžíš domů a těšíš se do postele a na svoje představy. Takový to zavření očí a Tvoje obrázky, Tvůj svět.  Minulost, budoucnost. Reálno i nereálno.  Ale ne přítomnost. Jen to ne…

 

V dálce na mě máváš, usmíváš se. Jenže pak přijde ona, po mostu z pralesa. Chytne Tě za ruku a s falešným úsměve odvádí pryč. Na obláčku malý dinosaurus, pláče a na mě prší. Vězeň si pere svědomí. A já ležím v trávě a myslím na to, co si ráno obléknu. Je mi tě líto, táto. A musím zase číst, kolem mě se míhají písmenka. A malá zrzka mě zve na zmrzlinu. Jahodovou. Potkávám opilého hudebníka, kterýmu jsem zlomila srdce. Brečí a v dálce se rozléhá jeho smích. Dlouhou rukou mě pohladí a rozplyne se.  Koruny stromů mi šeptají, že už je čas, ale já jsem stále na pláži a opaluju si záda. Malý arab mi nese další drink. Kluk bez jména se na mě dívá. A já vím, že ho miluju. A on mě. A teď přišla ona a chce další obraz. Rychle jeden maluju. Štětec padá na zem a sliby se rozplynou. Vlak drncá a kolem lítají myšlenky cestujících. Do hlavy mě udeřila jedna myšlenka malýho chlapečka. Velký červený autíčko. A máma se zlobí. Mámo. Mámi. Mami. Mámo! Je to koloběch prostě. Ta kočka ty malý neopeřený ptáčky prostě musela ulovit. Ač je to fakt smutný. Lezu na strom a kontroluju to hnízdo. Najednou se ta nejvyšší větev ulomila a já se propadám, propadám… a s cuknutím dopadnu na moji postel.

 

Venku je ještě tma. A divná chuť v ústech stále zůstává. Hlava už nebolí. Jen se točí. Takovej ten kolotoč, když zavřeš oči. Obrázky se rozplynuly. A Ty končíš u záchodové mísy. 


5 názorů

Tak tohle mě oslovilo. Tipuji*

 


srozumeni
27. 06. 2012
Dát tip
super napsané...***

VH64
26. 06. 2012
Dát tip
Je-li to bez chemikálií, pak jen blednu závistí... Hele, zase pár drobností - arab/Arab, koloběch/koloběh A, omlouvám se, možná je navíc slovo jedna u myšlenky malého chlapce.

Overkill
08. 06. 2012
Dát tip
Divnosvět kde jsem často doma *t

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru