Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Havel

01. 06. 2012
3
5
845
Autor
Podracký

Když tady čtu ty truchlivé komentáře ke skonu Václava Havla, dovolím si zařadit i poněkud jednu veselejší vzpomínku. 

Někdy tak dva tři měsíce před plyšákem jsem se poněkud přiožral v Nerudovce v hospodě U Kocoura. Vedle seděla nějaká partička androšů, který už měli taky notně upito, a mluvili o nějaký demokracii, totalitě a věcech, kterým jsem rozuměl asi jako koza petrželi. Nicméně androši si s náma pankáčema nevadili, hospodskej byl tolerantní, esenbáci nikde v dohledu, a tak jsme popíjeli každý po svém a večer příjemně ubíhal.

Nicméně s přibývajícími pivy zesilovala i gravitace a tak to dopadlo jak muselo. Podjela mi židle pod prdelí a já s sebou šlehnul o zem, jak dlouhej, tak širokej. Myslím, že jsem ucedil něco poměrně expresivního, kde určitě nechybělo ani pár prdelí, když tu se nademnou zastavil nějakej pán, zamyšleně pohlédl dolů, a povídá: "Dovolíte, mladý muži? Rrrrád bych se dostal ke svému pivu." 

Konsternovaně jsem odpověděl něco ve smyslu že teda proč jako ne, on mě překročil, a zaplul do dýmu mezi máničky. A tak proběhlo mé první setkání s budoucím prezidentem. Ale v podstatě asi nic tak zásadního. Konec konců, nebylo to poprvé, a zřejmě ani naposledy, kdy jsem se někde válel, zatímco dějiny šly kolem…

19. prosince 2011 v Karlových Varech


5 názorů

Josephina
04. 06. 2012
Dát tip
nakonec to má možná největší smysl pro šťastnej život a vzpomínky, až bude člověk starej

Podracký
03. 06. 2012
Dát tip
No jo, takovejch story mám docela dost. Následující revoluce byl jeden velkej mejdan. Nechápu, kde se vzaly ty dnešní kecy o boji proti komunismu a za pluralitu a demokracii. Myslím, že mi to potvrdí většina lidí který tehdy byli v Praze, ve skutečnosti to byla jedna obrovská chlastačka, kde šukal skoro každej s každým a vyhulily se tuny trávy i haše. Čert ví, kde se to tady tak rychle vzalo, ale bylo to fajn :D

Josephina
03. 06. 2012
Dát tip
před plyšákem? haha Poslední věta fááákt skvostná!

hara
01. 06. 2012
Dát tip
Tak to se mi líbí. Lehké, bez příkras a bez patosu. A zároveň laskavé. Na malé ploše je toho dost. Dost dobrého.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru