Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Budeš slavnej

01. 06. 2012
1
3
712
Autor
Podracký

- Jednou něco napíšeš a budeš slavnej.

- Proč myslíš?

- Máš styl jako Bukowski. 

- No a?

- Byl slavnej.

- Jediný, co mám společnýho s Bukowskim je, že mám na jedný stránce víc čuráků a kurev. Teda aspoň víc, než by jich měl třeba Balsac. 

- Jo jo, pravda, přikývla zamyšleně hlavou. 

- A Bukowski navíc chlastá. Balsac sice chlastal taky, ale asi ne tolik, jinak by se o tom vědělo. 

Pokrčila rameny a upřela na mně oči. Pak pokrčila rameny a lehce pohodila hlavou. Počkej, řekla a zmizela v autě. Když se vrátila zpátky, měla v ruce flašku vodky. Budeš slavnej, řekla a postavila jí přede mně. 


3 názory

Podracký
03. 06. 2012
Dát tip
Těžko říct jestli slovo čurák je kopií slova čurák. Ale prvního Bukowského jsem četl až hodně dlouho potom, co jsem tyhle texty napsal. A četl jsem ho právě proto, že mi někdo řekl: "Hele vole, si ze mně děláš prdel! To je Bukowskej ne?" Spíš mě dřív hodně ovlinil Chandler, McBain a další. A pak fakt divný cesty kudy se ubírá osud :D

sharik
02. 06. 2012
Dát tip
Hned u prvního řádku mě napadlo "tady se někdo snaží psát jako Bukowski". třetí řádek mi to potvrdil. zbytek textu je silná kopírka Bukowského, která to navíc sama o sobě na rovinu říká. jenže kopírování je pořád jen kopírování. každej má někdy nutkání psát jako někdo, od koho právě přečetl jednim dechem několik knih po sobě a je z něj nadšenej, ale tyhle touhy by měl člověk zkrotit, chvíli počkat a pak něco napsat sám za sebe, až zas nebude ovlivněnej.. aspoň tak to vidím já :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru