Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Milovaná třída

05. 06. 2012
0
4
450
Autor
MagdalénA

"Měla jsem si jí vážit" ano měla a přesně tato slova mě budou provázet zbytkem mého života. Měla jsem si jí vážit víc, mé třídy na základní škole, všech co do ní patřili. Až ted mi to všechno začíná docházet jaká jsme byli skvělá třída, sehraný kolektiv. I když nejednou jsme si museli vyslechnout jak jsme ukecaní a drzí. Ostatní třídy nám záviděly to, že všichni společně dokážeme komunikovat aniž bychom  se hádali. Každý z nás měl přiřazenou jistou roli, kterou celých devět let poctivě hrál. At už to byl poctivý student, čiliže šprt, nebo třídní šašek, grázl který byl víc hodin za školou než ve škole, pudrová panenka, která hodiny trávila před zrcadlem...Byli tam i podivíni, kteří dokázali celý den sedět v lavici a mlčet.                                                                                                                                                                                                            Zkrátka sehraná skupina lidí, která mezi sebou komunikovala dnem i noci a mohla si pomáhat v dobrém i ve zlém. Samozřejmě, měla jsem období kdy jsme na ně nadávala a pomlouvala je, ale určitě takových dnů bylo míň než těch, kdy jsem se na všechny těšila.                   Už je to tak, rok jsem odtamtud pryč a naše třída se rozpadla na 22 malých kousků. Jako by se rozbilo zrcadlo, které se už nedá nijak spravit. Zbyly mi jen fotky, na které se dívám a vzpomínám. Jen v dobrém! 


4 názory

Janina6
09. 06. 2012
Dát tip
No, po pravdě řečeno to na mě působí jako takové to vzdychání starých babek u kafe, plné idealizování minulosti. A stejně jako ty řeči u kafe je to známé, mnohokrát slyšené, a tedy nic nového nepřinášející. Snad jen ta naivita trochu může překvapit - naivita tvrzení, jak dokonalý to byl kolektiv. Ale pozorný čtenář si všimne: "každý měl přiřazenou jistou roli, kterou celých devět let poctivě hrál" - to tedy mojí představě o ideální třídě se skvělými vztahy moc neodpovídá. Přinejmenším to vidí úplně jinak ti, kdo roli "přiřazují", a jinak ten, kdo ji má "přišitou". Je to velice povrchní pohled.

StvN
09. 06. 2012
Dát tip
To je normalni. Prijdou dalsi.

Fouraix
06. 06. 2012
Dát tip
v čem může být mlčící podivín sehraný se zbytkem? jako podivín ve výslužbě vím, že v ničem :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru