Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tenkrát

13. 07. 2012
4
4
1424

 

Tenkrát můj milý příteli, dáš - li se tak vlastně nazvat. Po tom všem, nyní… Každopádně tenkrát, ty víš. Pamatuješ. Punkový kapely a pití co má v sobě Kapitána. 4 holky a Ty. Přítel, citlivý blázen. Co jezdil rychle autem. A my, zpívaly jsme Ti k narozeninám, pro potěšení, v autě, venku na koncertě. Náš oblíbený basák. Nejlepší léto, zima. Potichu i nahlas. Ráno s bolestí rozlepit oči a jet dál. Bavit se a smát. Zapomenout a prostě žít. Pět postav. Roztažený ruce. Slunce s náma a starosti daleko od  nás. Kde jsou ty časy?

Chybíš stále víc, příteli. Jednou najednou jsi zmizel. Už nebyl slyšet ten smích. Chyběly úšklebky na fotografiích.  Punkový kapely přestaly hrát. Starosti přišly z daleka. Jsou tu s námi, rozbily Kapitána. Hrozný léto, zima a slunce spí. 4 postavy. Sklopený hlavy. Povzdech nad lidskou blbostí. Utekl jsi od nás. Smíchem si odháněl starosti od jiných. Přetvářky a ve skutečnosti nic. Zjištění, že člověk člověka ještě zdaleka nepoznal. Neprozkoumal. A se šrámy na srdci musí se učit.

A teď, trochu větší.  Smích a bezstarostnost někde v dálce. Váš čas už vypršel. Šeptaj nám a jdou za těma, který ten čas ještě mají. Dospěl jsi, příteli. A my musely také. Ale i tak…

4 postavy v dálce, jednou za čas. Roztažený ruce, smích a vzpomínky. Starosti jen kousek za hlavou.

A pak ta jedna postava. Sklopená hlava. Už napořád. Sama. 


4 názory

Výborné, líbí se mi. *


Pohadky jsou zatim urcene jen a pouze pro brasku. Takze bych je radsi ponechala v suplicku. Mozna casem...A navic, myslim, ze az tak publikovatelne nejsou :))

VH64
14. 07. 2012
Dát tip
* K "jednou najednou" jsem se vrátil, protože při čtení jsem si nevšiml. A jsem toho názoru, že je to v pořádku, to funguje. Asi i proto jsem si nevšiml. Nechceš sem dát pár pohádek? Snad jsem neprozradil něco, co nemělo na veřejnost. A snad jsou trochu optimističtější...

gabi
13. 07. 2012
Dát tip
nesedí mi tam jednou najednou buď jednou alebo najednou stačilo by, nie? inak *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru