Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Velký objev

31. 07. 2012
0
3
965
Autor
Blackwish

Asi to není moc povedené, ale jednou mě to téma napadlo v šalině a měla jsem potřebu to napsat. Nejsem schopná říct, jaké to je, snad mi to řeknete vy :)

 

Všichni už dorazili a vzorně se vznášejí na svých, předem určených místech. Dnes je důležitý den. První přednáška pro veřejnost o tom podivném místě, které naši vědci nedávno objevili pomocí nové dimenzní technologie. První veřejná přednáška o nejtajemnějším, nejvzdálenějším, nejtemnějším a nejpodivnějším místu na světě!

V síni je slyšet vzrušený hovor všech přítomných. Nikdo netuší, co se dozví o tom zvláštním místě - je to vlatně vůbec první odhalení veřejnosti o něm! Až doteď to všichni považovali za bujnou fantasii, ke které se někteří až příliš upínali a doufali v ní. A teď je tu! Pravá, dokázaná, objevená a z části dokonce popsaná! Co všechno se dá ještě objevit? Je to neuvěřitelné! Teď ale musíme tok myšlenek přerušit, začíná referát, referát o dimenzi číslo 769850, o Jinačnu!

„Vážení přátelé,“ vítá nás mocný hlas zástupce všech vědců „jsme tu dnes proto, abychom vám odhalili náš poslední objev, doufám si tvrdit, že je to zatím největší a hlavně nejzajímavější objev, který jsme kdy učinili! V našem týmu jsme pracovali ve dne v noci, abychom dokázali popsat Jinačno, o kterém se dnes budeme bavit.“

Následuje nudné a dlouhé poděkování všem, kteří se na výzkumu podíleli a pak přichází . . . On -Objevitel!

„Všechny vás určitě trápí otázka, jak jsme se vlastně do Jinačna dostali, jak jsme ho objevili. Nuže, za pomocí již relativně zastaralého přístroje, který nazýváme Dimenzní hledač, jsme před už dávnou dobou začali prohledávat dimenze. Hledání to bylo vskutku zajímavé, však sami znáte ony tajné světy, námi nepoznané! Pořád jsme ale nenašli to, co jsme chtěli – mimodimenzní život. Až nyní, milí přátelé se nám podařilo jej nalést a z části i prozkoumat!

Vezmu to od začátku. Jinačno se, podobně jako většina dimenzí, skládá především z velikého černého nekonečna. Ovšem každá dimenze má nějakou svou zvláštnost, která se vyskytuje pouze v ní a nikde jinde. Jak jistě vítě, známe dimenze plné podivuhodných tvarů a barev. V Dimenzi č. 769850 nic takového nenajdeme. Ač vás to možná překvapí, v Jinačnu jsou kromě nekonečné temnoty jen obyčené koule!

Tyto Koule se dají rozdělit na dva poddruhy. Nazvali jsme je Žhavec a Vyhaslovec. Žhavec je typ Koule, která neustále hoří a osvětluje jinak dosti potemělé Jinačno. Jsou jich tu miliony, různě daleko od sebe, není v tom žádný řád, prostě tu jsou. Kolem každého Žhavce můžeme najít několik Vyhaslovců, kteří, jak již podle názvu tušíte, bývali dříve stejní, jako hořící Žhavci. Není nám známo, jak se to stalo, nebo jak dlouho může Koule hořet, je to zatím předmětem našeho pátrání o kterém vás budeme dále informovat.

Dlouhou dobu jsme prozkoumávali Koule a sepisovali fakta o Jinačnu, vlastně jsme použili stejný postup jako u každé obyčejné dimenze. Našli jsme tu však něco, co známe jen z dimenze naší – ano, našli jsme tu život. Není nějak zvlášť rozsáhlý, vyskytuje se pouze na jednom jediném vyhaslovci. Jedná se o třetí vyhaslovec tisíc tři stapadesátého prvého Žhavce. A teď se dámy a pánové připravte, uslyšíte něco, o čem sníme už takovou dobu!“

V síní bylo tak nepředstavitelné ticho, všichni ztuhli a s napětím koukali na Objevitele. Teď to přijde. Dozvíme se o alternativním životě. Jestlipak je tam život inteligentní? Jak ti tvorové asi vypadají? Jak žijí? Kdo jsou?

„To, co jsme o životě na vyhaslovci číslo tři zjistili je neuvěřitelné. Žijí tam velmi zvláštní tvorové podivuhodného tvaru, který nelze s určitostí popsat, ani k ničemu přirovnat. Skoro se až zdá, že vlastně jakýkoli tvar postrádají!

To ale není to nejzáhadnější. Nejpodivnější je fakt, že každý z těch podivných tvorů se velmi rychle mění - roste a zase se zmenšuje, občas z některého z nich vyleze, ano, doslova a do písmene vyleze, další, stejný tvor. Až nakonec každá jedna příšera zmizí úplně. A víte, co je na tom nejzvláštnější? Že oni neví, kde jsou, proč tam jsou a kam mizí. Neznají důvod bytí, mají jednu jedinou jistotu a to je ta, že se nevratně ztratí! Ti tvorové tam dokáži žít bez jakékoli jistoty, bez pravdy, bez ničeho! Nemají důvod, nemají smysl. Jen jsou, prostě existují! Neuvěřitelné, nepochopitelné!! Dokáží dělat spoustu věcí, aniž by věděli, proč, no chápete to?

Z toho, co jsme zjistili nemůžeme přesně určit, jestli se jedná o inteligentní život, podle našich výzkumů jsou ale ti tvorové schopni emocí, při zjevení před námi utíkali a vyluzovali u toho zvláštní vibrace a energie typické pro projevy citu. Jsou pro nás opravdu velikou neznámou. Prozatím jsme je pojmenovali Lidé, nicméně zatím je nedokážeme plně pochopit. O dalším výzkumu vás budeme nadále informovat.


3 názory

Promin nudne nemohla js ze zacist....

Fruhling
31. 07. 2012
Dát tip
Brát drogy v MHD není fér k nám ostatním cestujícím.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru