Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Americká základna - Kapitola 1 - Stalo se v minulosti

10. 08. 2012
1
4
384

 

Stalo se v minulosti

 

Píše se rok 1992…

Je 30. března 1992 a my vidíme porodnici v pražském Podolí. Je v ní jeden pokoj a na ten pokoj právě přivážejí novopečenou maminku. Její syn dostává jméno Jakub. Jakub Adamec, toť zdánlivě normální zdravé dítě přešťastné maminky. V zápětí se objevuje tatínek, který má z potomka snad ještě větší radost než jeho žena. Netrvalo moc dlouho a Jakub odjel se svými rodiči do svého domova.


Píše se rok 1998…

Viděli jsme porodnici a nechali jsme odjet jednu klasickou šťastnou rodinku. Nyní však již nevidíme ni porodnici, ni pěkný dům oné rodiny. Zříme jen nevelkou celu, ano, je to cela, jinak to nelze nazvat. Zdi bez oken, železné dveře, větrací šachta a na zdi kamera. Dále však také nacházíme počítač, knihovnu, nějaký ten nábytek. Vše z kovu nebo plastu. Je tu i postel, dále dvoje, zamčené, dveře, které obyvatel cely ještě otevřené neviděl, a konečně i obyvatale samotného. Je jím nám známý Jakub Adamec. Žije tu již rok a nejspíš odtud do smrti nevyjde. Je 30. březen 1998. Jakubovi je právě šest let.


4 názory

unisex
11. 08. 2012
Dát tip
cool! fandím kubovi adamcovi velice

Zdenda: Nojono, máš asi pravdu. Ale myslím, že tady jsou kapitoly obsahovými celky a většinou je to rozdělené celkem dobře; po dvou se mi to sem dávat nechce. Většinou jsou přeci jen delší než ve 2. Případech a s postupujícím časem (v dalších příbězích) se stále spíš prodlužují. Možná bych mohl začít zkracovat. Ale každopádně toto je teprve 1. kapitola, která sama o sobě neříká nic, je to, jako by si člověk přečetl z definice předpoklady a zbytek už ne; uvidíme, co budete říkat za pár týdnů. Jestli něco ;-) .

StvN
10. 08. 2012
Dát tip
Zajimavy namet. Pises to trochu jako scenar.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru