Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Nastavuji zrcadla situaci na silnicích, aneb kočíruj jen tolik valachů, kolik zvládneš

27. 08. 2012
2
1
421

Dnes často slýcháme diskuse o tom, že mladí neumí jezdit, ať jim rodiče bohatí, nekupují silná auta, ať je omezen objem auta pro řidiče do 23 let, ať... bla, bla, bla... Nečetl jsem to po sobě, rád ocením, pokud mi napíšete do komentáře, kde jsou nedotažené myšlenky, nebo hrubajzny, až z toho bolí uši

"Tak tu máme zase další várku lidí hladových po řidičáku!"

"Dobrý den!"

"Nejdříve Vám pošlu dotazník pana instruktora!"


DOTAZNÍK PANA INSTRUKTORA

Jela/ si někdy na koni?

Vedla/ si toho koně Ty, nebo Ti ho někdo držel za uzdu?

Umíš sčítat čísla?

Už si řídil/a stroj o síle aspoň dvou koní?

Dokážeš jet na dvou koních?

Víš, co to je HP?

Víš, co to je kilowat?

Umíš převádět kilowat na HP a zase zpět?

zdají se Ti tyto otázky nesmyslnné?

Víš, co je kilogram?

Kolik kilogramů je tuna?

Víš, co je setrvačnost?

Víš, co je akclerace?

Víš, co je odstředivá síla?

Když Tě rodiče, přátele, autobus veze kolem nehody, čumíš na ní? Nebo se odvracíš zády? Nebo jsi rád, že rodič, přítel, autobusak ještě víc zpomalí, kolonu za sebou podusí, jen abyste se pěkně podívali, možná i fotku udělali, kdo nezvládnul svou cestu za rodiči, přáteli, dcerou, nebo synem autobusáka?

Vyber si aspoň jednu, jedinou z těhto otázek a napiš to tak, abych Ti uvěřil, že chceš auto umět ovládat snad v každé situaci a potom možná naše autoškola ukojí Tvůj hlad po řidičáku. Mám si taky vybrat?

vybírám si tedy "Umím sčítat?"


"Co to je za blbost? Si snad ze mně tady dělaj pr..l! kámiš říkal, že ví, kde si můžu papíry koupit, ani tam nemusím chodit! Proč tu mám zůstavat a nechat se buzerovat!? No ale nebudu za debila, že se teď zvednu a odejdu?!"

"Nebudeš, ale klidně běž, uvidíme, kdo se na Tebe bude dívat, až bude projíždět kolem místa, kam si dojel a dál už nepojedeš, ale klidně běž, jeť, leť, máš-li chuť, je svoboda, každej si může dělat, co chce, bohužel. Jen kdyby ještě věděl, že si každej může dělat, co chce,ale podle svého nejlešího vědomí a svědomí? Ale někdy i celé země nemají vědomí a svědomí, takže i Tobě se rozmáznutí o strom předem promíjí, jen přitom prosím nepřejeď někoho, kdo ještě to vědomí a svědomí aspoň občas cítí"

"...aha...aha..aha...Ty/Vy se snažíte chránit mě a moje okolí? Tak tedy počkej, nebudu patřit mezi ty voli..."


"hodná holka, hodnej kluk, tak se ukaž a nastřel na mne pěkně opísmenkovanej puk:-))))"

"Sčítat umím, ale řídil jsem jen motorku na dvorku, měl výkon osm koní a pak na polní cestě, tuším loni, my táta půjčil stodvácu. Měla asi 35 kw, takže krát 1,33, nebo děleno 0,75, takže, počkej, vytáhnu kalkulačku na mobilu...po zaokrouhlení 47 kobylek"

"Šikulko:-)! A co bys chtěl mít za přibližovadlo, až tady dohraješ ve škole divadlo a dostaneš lupeny, že můžeš všude ukazovat akné pupeny?"

"Alfu Rome Spider v kabrioletu! "

"Proč ne:-) a s akmarádem jí trochu vytuňákova a poladit a pak dívku s vlasy až za kufr ulovit, viď že ano, Ty kluku ušata "

"hmmmmmmmmmmmmm"

"A kolik má hřebečku, takhle Alfička?"

"Tam psali...strašně dlouhej a nadšeně vychrlenej, dokonalej popis vysněného přibližovadla...210 HP!"

"hmmm"

"Hel Ty tam nahoře, nebo dole, Ty tam v mojich uších, vnitřní hlase jaké "hm" zase? Já Ti své řekl, řekni taky."

"Prosím říct umíš?"

"Plllošššííím."

"A sčítat umíš?"

"Jo!!!"

"Tři vykřičníky jsou řev!, proč na mne řveš?"

"Plomiň!"

"Šikulo, vždyť Ty máš vědomí, i svědomí a i pokoru znáš, tak se hned neuraž, povím Ti to."

"Děkuju. To víš, jsem netrpělivej na tu Alfičku"

"nebo na ty vlasy až na za kufr.-)"

"hmmmmmmmmmm"

"Už Tě nebudu trápit, Tebe nemusím. Jestli umíš tak krásně sčítat, jak umíš myslet, když se Ti zrovna chce, tak si celý život sčítej výkon všeho, co Tě v životě někam posunovalo."

Početí: neumím ten výkon přepočítat na kalorie, ale chápeš sám/a

Porod: ctrl+c a ctrl+v řádku +1

Tlačení kočarku: ctrl+c a ctrl+v řádku+2

Výchova: každej pohlavek nebolí jen Tebe, spíš často Tebe nebolí vůbec, ale ten, kdo Ti ho dá, ať už jen slovem, nebo rukou se trápí, když vidí, že Ti ho musí dát

Dinosauři a přesličky: z čeho je ropa a uhlía plyn? To byli siláci, když dokázali nosit takové tuny, nebo růst do takových výšek a ty si pak sedíš s kámošem na zadní sedačce autobusákova autobusu a čmáraš tam na potahy fixy věty o jeho synovi nebo dceři plné hnusu...

Peřina: rád/a spíš v teplíčku, pěkně snídaně ráno připravena, nemusíš krmit ledničku, ano, ano, každej máme rádi tenhle sen, který nikdy neskončí, dokud ale sám nechytneš řiítka kočárku, vlastně doufám, že Ti skončí o hodně dřív, jinak zas vychováme jen chlív...

Nebudu Tě už trápit, slíbil jsem, že Tebe ne, Ty máš ještě oči upřímné a úsměv taky."

"fuckt?"

"Ano a nebul, Ty vole/ko!"

"Až odsud odjedeš s lupeny a Ty s nimy odjedeš, sčítej si postupně HP svojich přibližovadýlek. Ty si klidně skoč do 210HP  Alfičky, Ty můžeš, Ty chápeš o co tu jde, Ty s ní nebudeš předjíždět v zátáčce, jejíž konec ani nevidíš, kamion tažený stádem 500 nádherných koní, co dříve tahali dříví z lesa, nebo sudy do pivovaru, nebo látky na trh, Ty ne. Ale věř mi, že už jsem kolem pár míst, kam někdo dojel a už neprojel a jen se zdálky podíval a pomyslel si, kdyby těm hercům tady, co dohráli svoje divadlo, dal někdo už na začátku pořádný prgram představení, mohli ještě léta páně dávno do budoucna hrát a nebrzdím za sebou ty kolony, spíše se pokusím o neviditelné poklony. Už je mi moc smutno a sám se do toho zamotávám, ale tvoje motorka, nebo bráchy, to je dobré jedno, má 8 koníčků, škodárna 47, tom máš nádherných 55, alfička má 210, to je úžasné stádo 265 mustangů, kobylek a hříbátek, jestli někdy bude pro Tebe ten koláč před Tebou tak chutnej, třeba začneš jezdit na trhy a pak Ti k tomu bude přibývat jedno obří stádo za druhým a až si jednou lehneš na místo, kam si měl i chtěl dojet, tak se budeš cítit... sám nevím, ještě jsem tam nedojel, co bys řekl..."

"Hmmm, nevím!"

"šikulko, je krásné někdy nevědět"

"Máš recht, kdy budou jízdy?"

"Netrpělivko, kdy bys chtěl?"

"A nechceš si raději potrenovat na počíatči drifty?"

"Hmmm, tak tedy ještě jo no, ale to znám"

" A vždy si dojel, kam si chtěl?"

"Aha, chyták!?"

"Ne, jen takove dloubnutí, přátele si to občas dělají:-"

"a pak natáhnem fólii na zem, nalejeme na ní vodu a vytáhneme motokáru s náhonem na pr..l

"Máš recht"

"Nevím, ale když to říkáš Ty, budoucí krev našich obchodních řetězců, tak Ti věřím."

"Necháme už těch keců?"

"necháme, vždyť za koláčem se nemluví, ten se jí, nebo hltá"

"pšššt, už nemusíš, už se chytám sám..."

"Děkuju, že jsme si vyčistili chrám"

"jojo, pořád se něco děje, chceš ostříhat."






1 názor

Hagrid
29. 08. 2012
Dát tip
tip za tu alfičku - taky jsem alfista *

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru