Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

ŠPATNÁ KNIHA

07. 09. 2012
4
9
813
Autor
katz malina

 

Jaképak následky zanechá próza?

Mého vší myšlení měníc se póza

 

Prsty se zabořím do vlastní kůže

Nikde však nevidno žádného muže

Našla jsem po těle víc zrádnejch míst

Já už tu knihu nechci jen číst

 

Ležím tu, vzdychám, touhou jsem zkřivená

Spojením našich těl chci býti živená

Musím teď řešit ten mozkovej flám

Nikdy tu knihu nečti , kdo jsi sám!


9 názorů

Čudla
30. 09. 2012
Dát tip
Ale jo *

Jonash
27. 09. 2012
Dát tip
Nakonec mě tam chybí něco jako Ty kdo jsi sám. jnak to tam nějak drhne.. Ale vše ostatní je super, moc se mi to líbí. Tip:))

Jo. Mě se dílko líbí. Tip*

katz malina
08. 09. 2012
Dát tip
:)-dět.k.vm.

alessi
07. 09. 2012
Dát tip
obsahovo sa mi báseň páči, aj keď miestami mi uniká "co tým chtel basnik rici" .... oproti tomu mejdanu a kaire je to lepšie. rozmýšlam či to prebasniť a dať ukážku, len problem je či by to malo zmysel. V češtine nie som za prve tak dobrý a za druhé v slovenčine by to tiež nebolo vhodné na ukážku. ako odporúčam prečítať slovenských autorov, hlavne štúrovcov(Chalúpka, Botto)... Z českých si spomínam len na Erbena, K. H. Mácha .... možno máte viac vhodných vzorov len nebol som pozorný na slovenčine

alessi
07. 09. 2012
Dát tip
neviem prečo som dostal avizo, ale stale mi tie rymi pripadaju nasilu. v češtine až tak sa nevyznám, ale tiež cítim že niektoré slová, teda gramatika, by mohla byť iná. príklad: Spojením našich těl chci býti živená by som dal být. pretože tým pádom to bude oveľa rytmickejšie. vieš báseň má mať svoj rytmus a keď už dávaš rým, mal by mať rovnaké stopy (daktyl, trochej, jamb) a tým pádom aj ten rým môže lepšie sedieť, keď slová ktoré sa rýmujú sú v rovnakej stope(prízvučná/neprízvučná slabika). čiže nie som nutne proti rýmovaniu, môžeš trafiť aj originál rým, ale stačí tam niečo vsunúť/ubrať, a už to neni vono. preto pri básni bez rýmu sa ti môže stať že je rytmická a tým pádom ten rým je nahradený rytmikou.

Bohemistka
07. 09. 2012
Dát tip
Vadí mi jedna věc - střídání archaistických výrazů s dialektem severních a středních Čech - působí to roztříštěně a kazí to tak dojem z celé básně

Petrusha
07. 09. 2012
Dát tip
nemôžem si pomôsť ale príde mi to také nasilu ... hm

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru