Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tiché pivo

19. 09. 2012
2
3
838

 


V naprosté tichosti dopadl na asfaltovou zem. Voda cákla do vzduchu do výšky asi třiceti centimetrů.
Všechny hvězdy v dosahu svých reflektorů zamířily na tu scénu a měsíc režisér se jal ji okamžitě natáčet.
Výraz bolesti a výkřiku. Několik zubů mimo své obvyklé umístění a chuť v puse jako tenkrát, když boural na kole.
Opilec s náušnicí v levém uchu oblečený do zeleného zasadil další ránu. Všechna piva v těle se pokusila utlumit tu bolest.
Nedařilo se. Nedaří se. Tak ty se se mnou nebudeš bavit!!!!!! Nejsem ti dost dobrej!!!! Hajzle jeden!! A ještě jedna rána.
Žena doma doufá, že když jednou šel na pivo, přijde jí brzo. Děti dodělaly úkoly a spí. Jejich táta neslyší už odmalička. Ona počítá můry, které přeletěly před lampou z ulice.
Některé létají tam a zpátky. Muži nepláčou. Omyl se nad umyvadlem a do zrcadla se raději nedíval. Plakala a hladila mu tvář do časných ranních hodin.


3 názory

Josefk
08. 10. 2022
Dát tip

skvělá konstrukce


Díky, na jednom serveru lidi píšou příběhy "na 50 slov". Líbilo se mi, jakým způsobem vytvoří náladu nebo napětí na relativně krátkým prostoru, aniž by to sklouzávalo do poezie, tak jsme to chtěl zkusit

Fruhling
19. 09. 2012
Dát tip Josefk
Vždycky jsem chtěl podobnou scénu popsat jako Haneke točí filmy: ale ono to jde dost těžko. Tohle je někde mezi, na jednu stranu nevyjasněná motivace tomu dává odstup od čtenáře, na stranu druhou fráze jako měsíc režisér si čtenáře laškovně dobírají.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru