Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Naši plechoví přátelé

27. 10. 2012
0
0
252
Autor
Amanda P.

V této krátké úvaze jsem se zabývala otázkou, zda jsou sociální sítě bezpečné...

Jestli je to bezpečné? A povězte mi co je v dnešní, některými lidmi nazývané ´´moderní ´´, době opravdu správné?

Trávíme nekonečné hodiny se svými plechovými přáteli a zanedbáváme ty pravé z masa a kostí. Ale proč? Protože internet je podle mě místo kde si obrovské množství lidí tvoří svůj imaginární svět. Dokonalý a jednoduší než ten skutečný.

Když jednou ochutnáme jeho slasti, tak to potřebujeme znovu. Je to jako droga, kterou potřebujeme jako zadní vrátka v našem složitém světě. Unikáme tam a máme potřebu svoje problémy sdělit někomu, kdo jim porozumí. A s tím souvisí i ukazování fotek na síti a ´´chlubení se´´ se svými koníčky.

Rodiče a ostatní dospěláci nás varují před riziky internetu, ale my už jen z principu všechny zkušenosti a rady ignorujeme.

Kdybychom je poslouchali všechno by bylo omezované zásadami a ze života by se vlastně stala jenom detailně nalinkovaná kuchařka. Kam zmizelo riziko a jistá dávka adrenalinu?

Kdyby všichni dodržovali pravidla, tak by nikdo nemusel psát noviny-nebylo by o čem psát. Nemuseli by být policisté a hasiči. Nebyli by žádní kriminálníci ani žháři.

Jistě, takový svět by byl sice hezký, ale internet je trochu o něčem jiném.  Jedna fotka může o jedinci říci mnoho, ale svět se kvůli tomu přeci nezhroutí, ale nic se nesmí přehánět.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru