Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Návštěvníci odjinud

07. 11. 2012
0
0
405
Autor
Ronnie

Článek z roku 2010.

UFO – Unidentified Flying Object (neidentifikovatelný létající předmět)  Záznamy o podivných létajících objektech máme už z dob starověku, ale opravdový zájem lidstvo vzbudilo až po 2.světové válce. Patrně nejznámější případ se odehrál 2. července 1947 v Roswellu v Novém Mexiku. Byl zde pozorován předmět ve tvaru disku a poté objeveny trosky neznámého původu. Americká vláda se snažila všechno utajit, což samozřejmě upoutalo více pozornosti než obvykle. O 6 dní později, tedy 8.července 1947 vydala armáda prohlášení, že se jednalo o havárii létajícího talíře, ale hned další den vše odvolala a označila objekt jako meteorologický balón. Ufologové však vědí své. Dokonce se na veřejnost dostala údajná pitva mimozemšťana, který havaroval v Roswellu. Samozřejmě šlo o podvrh, i když se stále najde hodně nadšenců, kteří o pravosti nepochybují. Se zdokonalující se technikou, přibývá lidí, co se údajně setkali nebo alespoň spatřili mimozemskou civilizaci. Více jak 80% se dá vysvětlit. Buď se jedná o letadla, meteorologický úkaz nebo prostě jen práci v photoshopu. Ale co zbylých 20%? Máme mnoho materiálu, ale nikdo pořádně netuší, jak je to ve skutečnosti. Nebo ano? 

Tím se dostáváme k takzvaným MIB (Muži v černém). Nejspíš máte tento název spojen s komediálním filmem z roku 2002 s Willem Smithem. Skutečnost však není tak veselá. Objevují se prý zcela nečekaně u lidí, kteří jsou svědky UFO nebo dalších paranormálních jevů. Někdy prý zavítají i k pouhým badatelům, kteří vědí příliš mnoho. Nezvaní hosté těmto svědkům vyhrožují a žádají od nich pod pohrůžkou smrti mlčenlivost o jejich svědectví a zážitcích. K jejich společným znakům patří černý oblek s bílou košilí, tmavým kloboukem a slunečními brýlemi. Údajně prý mluví a chodí jako stroje. Nikdo neví, odkud jsou, ale o lidech, kterým vyhrožují, mají velmi podrobné a osobní informace. Podle některých názorů to jsou agenti FBI, CIA a NASA. Podle jiných jsou to cestovatelé časem a jsou o nich záznamy už z 16.století. UFO. Známé téma zahalené tajemstvím. Už jsme viděli mnoho fotografií, článků, diskuzí a reportáží o těchto jevech. Ale dá se jim věřit? Objevují se jisté konspirační teorie(teorie o spiknutí). Jedna z nich tvrdí, že naše civilizace je s tou mimozemskou v pravidelném kontaktu, ale uzavřené společenství nejvýše postavených lidí světa vše tají veřejnosti. Jiná zase, že údajné létající talíře jsou zkušební letadla a zbraně americké vlády.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru