Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Americká základna - Kapitola 20 - Utajit co nejvíce pravdy

21. 12. 2012
1
5
351

 

Utajit co nejvíce pravdy

 

Během 7. týdne roku 2005 hořela zarputilá jednání mezi Čechy a Američany, až v sobotu 19.2. vznikla smlouva. Celá základna v Brdech se stala majetkem České republiky a zbytek její americké posádky se zavázal k rychlému odchodu. Na základně už vlastně ani nic moc amerického nezbylo, takže nebyl problém, aby Američané během neděle zmizeli jako pára nad hrncem.

Ani Čechů v základně moc nezůstalo, protože vlastně ještě ani nebylo dojednáno, co s ní. Tak se stalo, že večer zůstala základna téměř prázdná.

A v tomto večeru objevila se nad brdskou oblastí dvě americká letadla. Jen tak se proletěla nad základnou a svrhla na ni pěkný náklad. Pak zmizela. A základna tu již také nebyla. Stala se nepoužitelnou a vše, co nebylo odneseno, bylo prakticky neidentifikovatené. Zvlášť pokud dotyčný onu věc neznal.

Zprávy byly jasné a přesné, byť jejich pravdivostní hodnota v průměru dosahovala stěží čtyřiceti procent. Dvě letadla podle nich byla před pár dny ukradena na letišti v Iráku. Tato pak byla použita k hanebnému činu teroristů a jen shodou náhod se počet obětí nevyšplhal ani na deset. Pravda z tohoho byla asi toliko, že letadla byla americká, že zničila onu základnu a potom počet obětí; to od Iráku přes shodu náhod až po lítost Američanů byly jen samé lži.


5 názorů

Že by je sestřelila naše protiletecká obrana? O tom by se asi rozhodovalo tak dlouho, že už by bylo pozdě (kdo by si lajznul dát rozhkaz střílet po velkých bratrech, že). Ale možné je všechno.


sklepmistr
25. 12. 2012
Dát tip

No je to hezký, ale pochybuju, že by se americká vojenská letadla jen tak bez povolení prolétávala nad Českem :)


Krátký, ale mnoho říkající.

(zbytkový čas studenti vyplní samostatným přemýšlením nad tématem této kapitoly)

:-D


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru