Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

O původu slov - Hamburger

30. 01. 2013
0
2
732
Autor
6th!sense

mluvnická teorie - Němčina:
podstatná jména mužského rodu se odvozují příponami -er/-ler, ner. Jména obyvatelská - např. der Afrikaner (Afričan), der Berliner (Berlíňan)

Z toho lze usuzovat, že oblíbené fastfoodové potěšení má svůj původ vztažený k území dnešní Spolkové republiky Německo, nejspíše z doby imigračních vln při osídlování Severní Ameriky nadšenými přistěhovalci (nadšení vycházející z překonání frustrace z jejich tehdejšího prostředí a životní situace), kdy výchozí bod cesty byl převážně nějaký velký přístav.
Pravděpodobně to souvisí i s nedoloženým lokálním kanibalismem původních obyvatel cílové destinace. Z přeplněné Evropy se strádající lidé dostali do země panenské hojnosti a jak je známo, tělo pod dlouhodobým vlivem nedostatku přísunu živin má v období jejich nadbytku vyšší míru sklonu k vytváření energetických zásob (lidově tloustnutí).
Při společenském setkání a výměně kulturních zvyklostí britských dobrodruhů a indiánů tedy zřejmě došlo k nepochopení pravé podstaty odpovědi na otázku:
"Copak to jíme dobrého?"
"Hamburger"


2 názory

6th!sense
31. 01. 2013
Dát tip

Je to jenom účelová úvahová fikce.Nicméně, ze statistického hlediska nelze místně nebo časově omezený výskyt kanibalismu zcela vyloučit... :-)


chápu to dobře, že indiáni byli lidožrouti? 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru