Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Profesionál

16. 03. 2013
0
3
313
Autor
sputum

Profesionál

Posledních pár let jsem se opravdu snažil, abych si před koncem světa ještě pořádně užil. To zahrnovalo mimo jiné taky velké množství známostí na jednu noc, které jsem si opatřoval prostřednictvím Internetu. No a jednou jsem takhle narazil i na opravdového profesionála.
Začátek schůzky probíhal stejně jako ve všech ostatních případech. Vyzvedl jsem si svou návštěvu na zastávce a cestou ke mně domů jsem vedl takový malý "výslech", aby jakože nestála řeč:
"Tak co vlastně děláš? Ještě studuješ nebo už pracuješ?", zahájil jsem obvyklou větou.
"Už pracuju."
"Jo? A co děláš za práci?"
"Já jsem barman."
"Fakt jo? To jako umíš míchat všechny ty koktejly a tak?", ptal jsem se nevěřícně, protože jsem si nedokázal toho drobného emo kloučka v téhle roli vůbec představit.
"No... já spíš tak jako sedím za barem a... když přijde nějaký zákazník, tak s ním jdu na pokoj..."
"Aha :) no... tohle povolání se myslím jmenuje trochu jinak...", uzavřel jsem dané téma pobaveně.

No, vzhledem k tomu, že jsem své návštěvy vždy motivoval finančně, tak kdo ví, kolik těch profesionálů vlastně celkem bylo. Jenom tenhle se to asi nestyděl přiznat.

pokračování příště...


3 názory

Max Hutar
17. 03. 2013
Dát tip

Tohle je dobrý, ale udělal bych to údernější, když je to jenom taková miniatura. Nebo chceš psát na pokračování povídku, vždycky 3-4 odstavce?


DT
17. 03. 2013
Dát tip

Přijde mi to, jako nepovedená vložka v nějakým zábavným pořadu. Třeba Zlatá Mříž. : D


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru