Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vyjímečnost vs. odlišnost

19. 03. 2013
0
3
342
Autor
Tragéd46

Pár let zpátky jsem hodil do počítače drobnou úvahu o životě vyjimečných lidí, kterou jsem sám vymyslel..

Here is it.

Ve světě jsou unikátní lidé. Je jich jen málo, ale jsou. A jak na tom jsou oni? Co znamená unikátní? Unikátní znamená vyjimečný. Jiným slovem jiný, odlišný. A jaký máte jako lidé vztah k odlišnostem? Bojíte se jich. Bojíte se a vyhýbáte se jim. Ti co jsou potom vyjimeční v dobrém smyslu, jsou sami, opuštění, zklamaní, nepochopení. Jsou tráveni v samotě na tomhle zkaženém světě, kde přežije jen ten nejsilnější a ten, kdo se má koho, nebo čeho chytit. A samota má na člověka špatný vliv, hlavně na psychiku. Jaká je pak psychika odlišného člověka, když je sám stále? Nezlepšuje se, ani není konstantní, jen se zhoršuje. A pak se z dobrého unikátu stává špatný --> vrazi, úchylové, blázni, sebevrazi ... Kdo za to může? Ne oni sami. Ale VY ostatní!


3 názory

Oldrich
20. 03. 2013
Dát tip

"kterou jsem sám vymyslel" to zní jako diagnóza k tomu textu.

Jinak jak řekl Oran, máš to poněkud pomotané...


oran
19. 03. 2013
Dát tip

mas to slusne pomotane, samota neni spatna, psychiku naopak posiluje, posiluje tvuj vnitrni hlas, kdy te prestavaji zajimat nazory okoli a davas vice na sebe. a zadni vyjimecni lidi nejsou, to jsou jen v tvych ocich, kazdy jsme nejaky, jsme jen ruzni, a co rika franta odvedle je jedno a i ty jsi soucasti celku, jsi soucast rovnovahy na zemi, tak jako kazdy jednotlivec.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru