Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

lepidus activ - kapitola 11 - Hledání vize

05. 04. 2013
0
0
346

 

Hledání vize

 

+++++

Když se Martin setkal v hotelu s Igetem, nic mu o svém zážitku neřekl, napadlo ho, že by zítra Erin vyhledal, ale neučinil tak.

Ve Městě v příštích dnech vlastně společně odpočívali. Oba ovšem také přemýšleli nad plánem vstupu do rezidence. Každý den se Martin zastavil na rohu, kde i sám mohl zanechat zprávu svým spojencům.

+++++

φφφφφ

To Jáchym se svržením Lepidu activ příliš nezabýval.

Ještě několik dní procházel čerstvou krajinou a až pátý den po svém odchodu z Města se cíleně vydal zpátky; již předchozího dne, pravda, trochu pomýšlel na to, aby se zbytečně moc nevzdaloval. Přesto mu návrat trval ještě tři dny.

φφφφφ

|ξ-ζ-ξ|

Pavel se cítil příjemně. Měl pocit, že celé Město zná a uvažoval, že by ostatní svolal.

|ξ-ζ-ξ|

******

Místo, kam měl být podle Mistrova určení umístěn vzkaz napsaný kterýmkoliv vyvoleným, se nacházelo nedaleko Prázdného náměstí.

„To nepřehlédnete," řekl Mistr, když popisoval Prázdné náměstí.

Měl pravdu. Onen roh byl také snadno určitelný. Poblíž křížení dvou malých uliček, za mohutným patníkem, jenž v těchto místech přežil z doby dávno před Lepidem activ, byl zmíněným kamenem vytvořen kout celkem nenápadný.

Cokoliv sem schovat by samozřejmě bylo i nadále nejisté, ale proto měli chlapci využít své moci.

Jednoduchými metodami, díky živlům, s nimiž mohli pracovat, měli zajistit, aby se nikdo pátý nemohl papíru dotknout.

Ohnivá ochrana je zřejmá, celkem tradiční. Vzduch je schopen zprávu zvednout, aby unikla z dosahu ohrožovatele. Voda nabízí optické splynutí papíru s okolím, takže je vytvořen dojem úplného zmizení; v případě, že by dotyčný zprávu přeci jen získal, nepřečte si obsah, protože tento může být ztracen; taková pojistka je však skutečně nouzová, skoro každý by zřejmě naletěl na první stupeň zajištění. Země poskytovala ochranu podobnou vodní, jenže tentokrát se vzkaz stával součástí okolního povrchu, a nebyla tak třeba žádná druhotná opatření.

******

ωωωω

Gustav přišev do Města narazil na velký hotel nedaleko Prázdného náměstí. Ubytoval se zde, poručiv si jednolůžák, na kterém by měl své pohodlí.

Jelikož si nepředstavoval luxus nad obvyklé poměry světa Lepidu activ, kvalita pokojů ho nijak nezaskočila. Bylo něco po páté odpolení. Gustav se jal napsat vzkaz na němž stálo:

 

Přijděte do těchto míst v 17:00 zítra nebo později.

Gustav

 

Když měl hotovo, uložil vzkaz na jeho místo zajistil zemním kouzlem. Nemohl dělat nic jiného, než každý den o páté navštěvovat daná místa, dokud se všichni vyvolení nesejdou.

ωωωω

Zatím si Gustav mohl prohlédnout Město, ale vskutku ho pobyt zde nijak nenaplňoval. Vesnice Stranov byla proti Městu krásným, klidným a svým způsobem i bohatým místem. O svobodě se ve Městě nedalo ani mluvit. Všude byla cítit bezmoc způsobená útlakem zdejších obyvatel. To se Gustavovi zvlášť nelíbilo a rád by odtud okamžitě zmizel.

Přesto i on zašel druhý den k rezidenci; trochu si prohlédl celé Město, ovšem raději své hodiny trávil v hotelu.

ωωωω


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru