Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Rituál

20. 04. 2013
0
3
476
Autor
Walt Dizzy

Tento můj první literární pokus se zabývá internetovou stránkou, kterou pravděpodobně všichni dobře známe...

Přicházím domů ze školy, po devítihodinovém mučení jsem patřičně unaven, a tak po odložení tašky a umytí si rukou odcházím do pokoje a palcem u nohy zapínám svůj stolní počítač (který já sám považuji za vykopávku, ikdyž moji rodiče to vidí jinak), protože po dlouhém dni mi činí problém ohnout se a zapnout ho pomocí ruky. Jakmile ono kulaté tlačítko zmáčknu, ozve se zavrnění a tradiční zvuk zapínání, odcházím tedy do kuchyně, udělat si něco k snědku. Asi po pěti minutách se vracím s talířem a dvěmi houskami a usedám za stůl. Chvíli tupě zírám na obrazovku kousajíc přitom housku a po přibližně pěti minutách zírání odkládám housku a pokládám ruku na myš. Po chvilce hledání nacházím ikonku, která by mne měla dostat na Seznam. Chvilku strpení a už ho tu máme v celé své kráse. S velkám červeným S a psíkem na pravé straně obrazovky. Asi každý čech, který vlastní počítač, notebook či tablet jistě chodí na seznam ať už chce prohlédnout nové e-maily, a nebo se kouknout na horoskop. Mým asi každodenním rituálem je kouknout se, co je nového popř. co už není nového, a tak i protentokrát koukám co nového se děje v politice, v zahraničí nebo ve sportu. Pokud mám štěstí, dozvím se i některé zajímavé informace, ale většinou moje snaha najít nějaký inteligentní článek končí neúspěchem a moje mysl je obohacená snad jen o fakt, že „Nahý důchodce pronásledoval po ulici zdravotní sestru, byl nadopovaný viagrou"... Po přečtení titulku, zavírám internetový prohlížeč a radši si opět nasazuji boty, helmu a jdu se projet na kole. A stejně moje první kroky po spuštění PC vždy směřují k novinkám, vím, že se pravděpodobně nic nedozvím, ale i přesto si titulky pročtu.... No není to paradox?


3 názory

lenkak
22. 04. 2013
Dát tip

Tvůj první slohový úkol na střední škole?


Dave Lister
21. 04. 2013
Dát tip

není to fejeton.je to možná začátek fejetonu, ale chybí mu to, co následuje po úvodu.nahodils jedinou otázku a teď by to chtělo nějaké úvahy, shrnutí nebo i vtipné postřehy...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru