Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

šepot

06. 02. 2002
0
0
884
Autor
lidka

Srdce, které mluví

drak jen stále o tobě

 

hadí ocas pod nohama

hvězdy studí za hlavou

 

už mě málem polyká

 

Tisknu se zády ke tvé kůře

žluté mžitky před očima

 

Šepot, který neslyšíš


hermit
28. 03. 2002
Dát tip
3. verš líbí

Krel
07. 02. 2002
Dát tip
je to dobrý...

čtyřicet
06. 02. 2002
Dát tip
Velmi pěkně pracuješ s větou. To rozlomení první věty slovem drak je skutečně působivé, Bohužel používáš poněkud omšelé metafory: všechny (opravdu všechny) už nejednou poezií prošly, je to taková básnická konfekce, sekáč.

lidka
06. 02. 2002
Dát tip
díky moc za názor, nicméně nemůžu neoponovat. vycházeje z hrůzy, že někdo přede mnou už slovo, slovní pojení, hudební motiv, symbol použil, by člověk nemohl dělat vůbec nic. nedělám si nárok na něco nového, mně jde o zachycení autentického pocitu, o radost ze hry a ne o něco převratného.

djPes
06. 02. 2002
Dát tip
Ctyricek: vsichni neustale jen opisujeme...nebo ty pouzivas neustale nova slova, nove vazby? Dulezity je jen celek, ktery pusobi na ctenare - pokud dokaze vubec pusobit.

clovrdik
06. 02. 2002
Dát tip
není to špatný, má to obsah a náladu :-)

čtyřicet
06. 02. 2002
Dát tip
lidka, djPes: nemluvil jsem o jednotlivých slovech, ani o slovních vazbách. mluvil jsem o metaforách, tj. obrazech. A obraz je opravdu už něco komplexnějšího, co se opakovat nemusí. Samozřejmě nemíním vyvolávat stres: ježišmarja, nenapsal to už někdo přede mnou?! Spíš jde o to zamyslet se: sáhl jsem opravdu po tom nejlepším a nejpřesnějším obrazu? Anebo po prvním, který byl po ruce?

djPes
06. 02. 2002
Dát tip
40: zalezi. jak kdo pise. Ja treba vice hlavou - premyslim, bavim se, skrtam a prepisuji, je to hra s textem...no a nekteri zase jen srdcem a citem. Asi je ale nelze nutit k premysleni...je to slozite

lidka
06. 02. 2002
Dát tip
40 a pes (to je skoro jako 4 z tanku a pes): myslim si, ze mam oboji, srdce i hlavu, ale nejsem zas tak naruzivy ctenar poezie, abych mela kvanta srovnavaciho materialu osobne si myslim, ze je cenne jakekoliv tvurci hnuti mysli a pak treba, ze se to par lidem libi, to neznamena, ze se nechci nic ucit a ze nad tim nebudu premyslet...

Brunhilda
06. 02. 2002
Dát tip
Rimbaud z nas nebude, tak proc si trochu nezalichotit? :o)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru