Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jméno krásy

08. 06. 2013
0
3
425
Autor
endila1


Jak vypadá jméno krásy?
Jako zrezivěla lžíce…
Jako pařez s letokruhy…
Jako stařec bez zubů…

Jako vrásky,
které vítr vrývá v měkkou kůži pláží,
tak jako i v naše duny.
Píše, vrývá,
mačká, vrývá,
píše jméno…
Dočasnost

 


3 názory

Max Hutar
09. 06. 2013
Dát tip

Heleď, možná problém není v zastírání, ale že píšeš o tom, co je pro tebe jasné a prosté:-). Z mojí zkušenosti, pokud je pro autora něco jasné a prosté, tak o tom nenapíše dobrou báseň, i kdyby se rozkrájel. Jinými slovy, jdi hloubš. Klidně v tomtéž tématu, ale hloubš.

Komplikovat a zneprůhledňovat, tím si nepomůžeš. Musíš být už komplikovaná a neprůhledná, už když začínáš psát, a pak se s psaním vynořovat k jasnému výrazu. Jakým způsobem, to už musíš vědět sama, a tohle jsou hodně obecné rady, tak jestli se ti na nich něco nezdá, tak se klidně ptej dál...


endila1
09. 06. 2013
Dát tip

Moc děkuju za kritiku,aspoň teď vím... jen se chci zeptat, proč bych měla komplikovat a zneprůhledňovat něco, co je tak jasné a prosté, jako je krása vzhledu, o které zde mluvím...?


Max Hutar
08. 06. 2013
Dát tip

Je to moc přímočaré. Celé vlastně postavené na jednom smyslu, jedné tezi, oné dočasnosti krásy, která není popisována celkem nijak jinak, než jak se dočasnost a pomíjivost obvykle popisuje...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru