Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Maminka s velkým M

24. 07. 2013
0
2
390

Moje Maminka je pro mě nejdůležitější člověk na světě!

Teď, jako třináctiletý pubescent, koukám do minulosti a přemýšlím. Často se slabě usměji a zjišťuji, že moje Maminka vždy věděla, co dělá!

Byla jsem "obyčejné" osmileté dítě. V mém pokoji (po hraní) panoval chaos a nepořádek. Nechtěla jsem psát domácí diktáty z mateřského jazyka, počítat příklady z matematiky, ani číst příběh z dětské čítanky. Neměla jsem zájem o naučení hodin, ale moc jsem chtěla ty červené páskové hodinky z obchodu. Moc se mi líbilo roztomilé štěňátko, ale pravidelné venčení mě přestalo po týdnu bavit. Obdivovala jsem krásu hradů a zámků na obrázcích, ale nechtěla jsem šlapat kopce, abych se mohla přesvědčit, že je to opravdová nádhera. Nebavily mě letní prázdniny v malé vesničce, ale na tábor jsem jet nechtěla.

Nesnášela jsem, když mě Mamka nutila k něčemu, co jsem nechtěla, ale teď jsem ráda, že mě donutila číst každý příběh, protože kniha je úžasná věc. Knihou se rozšiřuje slovní zásoba, někdy v knize poznáte sami sebe. Kniha vyvolává rozmanité pocity.

Jsem své Mamce vděčná, že mě naučila hodiny, ale Ona mě toho naučila mnohem víc!

Matky tu jsou nejen pro to, aby své děti naučily zdravit a zavazovat tkaničky u bot. Nejsou tu od toho, aby zakazovaly svým dětem všechnu zábavu. Všechny matky by měly být první nejlepší kamarádky svých synů a dcer, jako moje Mamka! Moje Maminka se stala mou první nejlepší kamarádkou a ochráncem. Jí mohu říct vše! Můžu se jí svěřit se svým trápením, láskou, nebo špatnou známkou z matiky!

Miluji každý okamžik, který jsem s ní prožila. Vážím si skromných večerů, kdy jen sedíme na pohovce a mluvíme! Většinou to jsou krásnější okamžiky a vzpomínky, než-li z aquaparku. Miluji, když se procházíme s našemi nezbednými psy. Miluji, když si vzpomenu na velkého černého pavouka na záchodě, kterého jsme se štítily. Miluji, když společně uklízíme a narazíme na "staré" fotografie. Miluji, když spolu sledujeme film, nebo seriál.

Moje Mamka byla vždy přísná, ale my jsme věděli, že nás miluje. Tento rok mi moc pomohla. Několikrát seděla v noci u mé postele, poslouchala můj pláč. Věděla jsem, že brzy ráno musí vstávat do práce a podlaha není zrovna pohodlné posezení, ale Ona seděla dál. 

Děkuji Ti Mamko!

Děkuji, že mě miluješ. Děkuji, že mě podporuješ ve sportu, který ti není moc sympatický. Děkuji Ti za vše. Nikdy nebudeš vědět, co pro mě znamenáš! Jsi moje Mamka, nejlepší kamarádka, učitelka a ochránce. Jsi osoba, na kterou si vždy vzpomenu jako první. Naučila jsi mě spoustu důležitých věcí, vždy jsi mě podporovala. S každou těžkou situací, ať už to byla písemka z dějepisu, nebo ztracené kamarádství, jsi mi pomohla. Jsem ráda za každou vzpomínku a okamžik, prožitý s Tebou. Jsem ti vděčná za své krásné dětství, že se mnou překonáváš nekonečnou pubertu. Nemám si na co stěžovat! Ty můžeš zaujmout místo kohokoliv jiného, ale Tvoje místo nikdo zaujmout nemůže. Vím, že Ty jsi ta osoba, kterou nikdy neopustím a chci, aby jsi věděla, že já jsem tu pro Tebe. Moc tě miluju!

Tvoje dcera 


2 názory

Dík, a názor na to, jak je to napsaný? :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru