Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Moje cesta (životem)

26. 10. 2013
1
2
402

 

Procházím se po prašné cestě. Někdy narazím na obří kámen, jindy na nevelký kamínek. Každá prasklinka v zemi mě na malou chvilku zastaví a vyvolá pocit bezmoci.  
Zkouším nakopnout každý kamínek jako fotbalový míč a čekám, kterým směrem poletí. Často si ukopnu palec a zdlouhavá cesta se dvakrát prodlouží. Snažím se skrýt každou sebemenší prasklinu, proto opodál utrhnu hrst trávy a posypu ji. Ale zanedlouho se ozve pan Vítr a po mé práci není ani stopy. 
Z hluboka se nadechnu a cítím prach.
Teď stojím před prudkou zatáčkou, výhledu do budoucnosti mi brání husté keře. Nevidím, zda je moje cesta ještě dlouhá, nebo už končí. Netuším, o kolik kamenů zakopnu a spadnu. Netroufám si předpovídat, jestli svou cestu pomalu půjdu, nebo rychle poběžím. Nevím, kolik mě čeká bouřek, dešťu a vichřic. Možná mě čeká řeka, jejíž proudy budu muset přebrodit, abych se opět postavila na pevnou zem.  
I přesto se nejistě rozběhnu. 
 

 


2 názory

Děkuju, možná ano ;))


Docela pěkně napsané. Nebylo by lepší jistě jít než nejistě běžet? :-) *


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru