Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jaro a životní milionáři

26. 11. 2013
0
0
199
Autor
Lejlaa

A je to tady! Jaro se konečně hlásí do služby, a já s radostí musím říci, že první jarní dny působí snad na každého z nás. Výjimkou není ani moje dobrá kamarádka, která využila svého atraktivního mládí a tzv. “nabrnkla si“ staršího pána. Dokonce spolu podnikli i svůj první jarní výlet za hranice České republiky. Sice navštívili jen Slovensko, ale komu by se nelíbilo pěti hvězdičkové apartmá s výhledem na Dunaj. Avšak musím se sama sebe ptát, opravdu je to správné řešení, jak odstranit samotu? Opravdu všechny sníme o milionáři? 

Jednou někdo řekl moudře, že z lásky se člověk nenají. Ovšem za jakým cílem jdeme, když hledáme partnera? Chceme lásku nebo materiální zajištění? Dnes je snadné lásku přeměnit v peníze, ale peníze nepřeměníme zpět v lásku. Znám také další pár, který žije jen ze vzájemné lásky. Nemají štěstí v hledání práce, ale jsou si vzájemnou oporou a tvoří skvělou dvojici. Musím uznat, že je mi tento pár sympatičtější, i když asi trošku budu závidět novou kabelku své milionářské kamarádky.

No dobře! Tak budu ji závidět hodně! Ruku na srdce! Hlavní výhodou není ani šperky, drahé oblečení, ale ten pocit svobody. Zamilovanost nás upoutává, dává nám neviditelné otěže, které nás spojují s tím druhým. Mnoho z nás se v té nejsilnější zamilovanosti vzdá kariéry, rodiny nebo přátel. Naopak minimální zamilovanost do člověka, ale maximální zamilovanost do budoucího skvělého života, obsahuje i určitou volnost. Ať už mé kamarádky dopadnou jakkoliv, je to otázka odlišných hodnot života.

Věřím, že má kamarádka na Slovensku se má jak v pohádce, a také věřím, že můj oblíbený zamilovaný pár si zrovna teď uvědomuje, jaké mají štěstí. Když tak přemýšlím, vzpomínám si, jak moje máma  mi vždy vtloukala do hlavy, ať si hlavně najdu krásného a bohatého. A je to vlastně ideální řešení! Vždyť těch je na světě přece tolik … 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru