Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jsi jaká jsi

18. 02. 2002
7
0
1397
Autor
montyjack

He he he. Jsem teď trošku na rozpacích. Já nezpívám. Nikdy. Vlastně, znám jen jediný případ, kdy jsem ze své svobodné vůle někomu zapěl. A to před nějakým tím čtvrtkem své ex-berušajdě. Ale to jsem byl opravdu zoufalý a jak víte, zoufalí lidé dělají zoufalé věci. Bylo to v době, kdy jsem se již asi po patnácté pokusil dobýt její výsostné vody a po patnácté jsem byl s těžkými ztrátami zahnán zpět do temného kouta naší společné kanceláře. Rád bych předeslal, že má kolegyňka, a v současnosti beruška nejsladší, je prostě superžena. Chlap by opravdu musel být slepý, hluchý, bez chuti i bez hmatu, aby dokázal alespoň neslintat pokaždé, když se její ůžasněnádherná postavička objeví ve dveřích. Proto ten zpěv. Byla to blbost. Teď již to vím. Prostě jedna z těch chyb, co vás pak pronásledují ještě pěknou část života. Znáte to. Jako třeba přebrat holku silnějšímu spolužákovi a ještě se tím pyšně chlubit o přestávkách. Taková blbost. A nebo třeba dělat frajera při kouření dutých stvolů naší květeny (už jste někdo zkoušel nasát rozžhavený vzduch zkrz zapálený stonek jakési podezřelé chaluhy silné jako dětská noha ? Vřele nedoporučuji.) Ano, toto byla opět jedna z těch chyb. Což o to, měl jsem to tehdy vymyšleno opravdu skvělě. Všichni již odešli a zůstali jsme tak zcela sami. Jen ona a já v temné opuštěné místnosti. Seděla před blikající obrazovkou monitoru, lokny blond kadeří padající do čela. Tak nádherná a nedobytná. A já nemeškal a přešel do ůtoku. Skrývaje se lstivě ve stínech, proplížil jsem se obratně až k jejímu stolu. Zřejmě něco zaslechla, neboť údery drobných dívčích prstíků na klávesnici ustaly. Šlo o vteřiny. Její ůder loktem byl pověstný. Vyrazil jsem kupředu a jemným pohybem jsem ji uchopil kolem ramen. Ztuhla. Cítil jsem, jak se ji napětí rozlilo po celém těle a prsty její ruky se sevřely do pozice odborně nazývané Tygří dráp. Teď šlo o život. Okamžitě jsem zapomněl na předem připravený proslov opěvující její půvaby, jakož i jistě dokonalý charakter a začal jsem zmateně improvizovat. A tak jsem zapěl první sloku básničky, kterou tu dnes otiskuji. Schválně říkám básničky, neboť jsem ji tak tenkrát psal (tedy, pokud jsem ji omylem někomu neštípl, ale to si nepamatuji ;)) a opravdu jen pud sebezáchovy mne přinutil ji zarepovat s rytmem mně nevlastním. Pokud vím, měla tehdy jen dvě sloky. Což ovšem ůplně stačilo, protože již na konci první jsme se oba váleli smíchy po podlaze. A jak to vlastně dopadlo ? No, opět mne odmítla a ne naposled, ale já to stejně nikdy nevzdal. A ještě dnes, když ji pod nějakou záminkou lákám do míst, kde budeme zcela sami, čelím otázce, zda zase hodlám zpívat. ;)

 

Zase mi dáváš šach

a prázdnou ozvěnu

a lichotky jsou hrách

co padá na stěnu

 

Už nevím zač se skrýt

zda za pravdu či lež

jsem voják co chce žít

ty nedobytná věž

 

Jsi lampa plná snů

já uvězněný Džin

a tisíc letních dnů

pak spaluješ můj stín

 

Jsi beztarostný smích

co dávno nezná žal

promlčený hřích

já viník opodál

 

Jsi prostě jaká jsi

ať oheň nebo led

dubnové počasí

tvrdý pád či vzlet

 

Jsi prostě jaká jsi

a já jsem tomu rád

tvá ústa uhasí

mou touhu říci - mat

 

Jsi prostě jaká jsi ...

 


Toscana
15. 01. 2006
Dát tip
Jen zpívej, Orfee :o))) tip

Stevenson
02. 03. 2002
Dát tip
i kdyz je ten prolog OK.. je asi opravdu moooc dlouhy, basnuicka zase.. T*

montyjack
20. 02. 2002
Dát tip
Woland: Nezalezi na poradi, je dulezite se zucastnit ;))

Nuitík
20. 02. 2002
Dát tip
Jůůůů, ten prolog je výbornej!!! :o) No, za něj dostáváš jasnýho tipa :o))) A básnička, jak už tu někdo říkal je vážně jako ta od Leoška....Slzy jsou jako déšť a už zase prší oh....yeah...oh...oh :o)))*

montyjack
20. 02. 2002
Dát tip
he he he ;) diky ;)

Yenn
20. 02. 2002
Dát tip
:)

Nuitík
20. 02. 2002
Dát tip
:o)

Kytička
20. 02. 2002
Dát tip
Ta básnička je super - jsi prostě jaká jsi :-) **** Ten prolog jsem si četla až poté a dalo mi to zabrat! .-))) Koukám pomalu román! Nevím, jestli popřát hodně štěstí v dalším dobývání :-) nebo spoustu dalších super kolegyňěk :-)). Jen mně neladí ty "ůů"čka na začátku slova. K.

Woland
19. 02. 2002
Dát tip
Kdyby to bylo opačně - básnička v prologu a ten text pak jako hlavní - bylo by to na tip :-)

montyjack
19. 02. 2002
Dát tip
;)

No ty jsi další Leoš Mareš. Po prologu sem se válel smíchy, po básničce eště víc. Fakt výborný.*

rufusz
18. 02. 2002
Dát tip
dobrý, připojuju se k LTF.*

Radost
18. 02. 2002
Dát tip
pěkný

montyjack
18. 02. 2002
Dát tip
diky ;)

morskyvanek
18. 02. 2002
Dát tip
Naprosto dokonalý prolog...asi nejlepší jaký jsem kdy četla. :o)) Držím palec v krásném dobývání. :o)) *!

ježišipromiňalejáfaktnemůžučísttahkledlouhýprology...TOTO jesnadnejdelšíprolognapísmáčkovi...fakt...!! takpříště:-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru