Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Literární Soutěž Pana Nakladatele

05. 01. 2014
3
32
1668

Nakladatelství Filipa Čenžáka fungující pod portálem Pan Nakladatel vyhlašuje literární soutěž s názvem “Kafe v pět”. Jedná se o výjimečnou šanci pro všechny, kteří by na svou tvorbu rádi upozornili a přiblížili se tak možnosti stát se profesionálním autorem.

 

 

Soutěží se v kategorii próza-povídka. Osm nejlepších autorů bude zařazeno do stejno-jmenné povídkové sbírky „Kafe v pět.“

Pravidla soutěže:
rozsah textu 10 000 - 20 000 znaků včetně mezer
téma “kafe v pět”
každý účastním může do soutěže přihlásit pouze jednu povídku
uzávěrka 30. dubna 2014

Jak se přihlásit:
Povídku (nejlépe ve formátu *.doc) zašlete společně s vyplněnou přihláškou na emailovou adresu soutez@pannakladatel.cz.
Přihlášku naleznete na webových stránkách nakladatelství: www.pannakladatel.cz.
Uzávěrka soutěže je 30. dubna 2014.

O co se soutěží:
8 nejlepších povídek bude zařazeno do povídkové knihy s náznem “Kafe v pět”, která bude vydána na podzim roku 2014 v nakladatelství pana nakladatele. Každý výherce dále získá pět výtisků knihy.

O nakladatelství:
Moderní, mladé nakladatelství, které vzniklo v roce 2013. Zaměřuje se především na mladé, začínající autory a dává tak možnost vzniknout knihám, které by za běžných podmínek pravděpodobně nemohly vyjít. Motto: Každý někdy začínal, jde jen o to – dostat šanci. V roce 2013 vydalo například knihy: V Průšvihu, Sem Šťastnej nebo Heslo: Jazz Dock.


32 názorů

Gerty
04. 03. 2014
Dát tip

Chci se zeptat, jestli je soutěž omezená žánrově, přesněji - jestli je do ní možné zaslat povídku žánru sci-fi.


Podvod to opravdu není :-) V případě, že by uspěla, bude kontaktována a bude s ní sepsána, jako se všemi ostatními, kteří vyhrají, licenční nakladatelská smlouva.

Podvod by to byl v případě, že by se někdo přihlásil pod svým jménem a využil k tomu povídku někoho jiného.


hynajs
10. 01. 2014
Dát tip

je to podvod


Dobrý den Alessandro, přihlásit ji určitě můžete, ale je nutné splnit podmínky soutěže. Musí Vám tedy napsat povídku na téma "Kafe v pět" o stanoveném rozsahu a zaslat ji společně s vyplněnou přihláškou k nám do redakce. Pravidla soutěže: http://www.pannakladatel.cz/soutez.html

 


Graces
09. 01. 2014
Dát tip

je pravda ze k.hadek udelal zadarmo soutezi propagaci?


jaza
07. 01. 2014
Dát tip

něco co nemá význam je diskuze, literatura jo


StvN
06. 01. 2014
Dát tip

Je dobre, ze tu takova nabidka je. Pro mnoho lidi je to velice dobra sance. 


hynajs
06. 01. 2014
Dát tip

ani tragicus nechápe, co říkám..to je tragédie


Tragicus
06. 01. 2014
Dát tip

Hynajsi, to je snad každého věc, jestli mu 5 výtisků sbírky a vůbec to, že do ní byl zařazen, jako odměna za povídku stačí, ne? Pokud si myslím, že mám v ruce supercalifragilisticexpialidocious povídku, nic mi nebrání ji vzít a odnést do nakladatelství i mimo nějakou soutěž a žádat si vlastní honorář, ne? A za druhé, můžeš mi říct, jak by se dalo vydělat na sbírce 8, velmi pravděpodobně neznámých (známý autor by musel být opravdu altruista, aby se do podobné soutěže přihlásil za pět výtisků sbírky) autorů? Neřkuli v naprosto neznámém nakladatelství... A těch "tisíce" (ehm, nesekl ses zase o nějakých pár nul?) povídek bude z velké části rádo, pokud se dostane na průměr písmáka, tak jak by se dalo něco takového zpeněžit? Spíše si chce nakladatelství naverbovat nějaké autory, protože očividně zatím moc neprosperuje, vydané tři knihy, z toho dvě vlastní... Ale proti tomu snad nejde nic namítnout. A umění je od slova umět, tudíž ano, i fotbal je umění, je-li zvládnut, a tudíž je očividně možno v umění soutěžit. Kdo to také kdy slyšel, aby se dalo soutěžit jen ve sportovních disciplínách. Celá evoluce je založena na soutěži. A asi jsi myslel uspokojení ega, nevím tedy jak tebe, ale mě výhra v nějaké soutěži ještě nikdy k ejakulaci nepřivedla (ale nepřestávám doufat).

To mně spíše vadí ten název nakladatelství (jestli je to název), ani nevím, jestli bych měl radost, kdyby mi něco vydali v nakladatelství s takovým názvem, popř. nakladatelství fungující pod doménou s takovým názvem.


hynajs
06. 01. 2014
Dát tip

prajerla: umění není sportovní disciplína, aby se v ní soutěžilo - a pokud to tak někdo vnímá, tvoří umění jen jako snahu o uspokojení libida - a v tom dalším, co říkáš, si zároveň odporuješ - soutěž není pro radost, pro radost je vítězství - ale klidně se zapoj


Prajerla
06. 01. 2014
Dát tip

Ano, dnes jsem na soutěž narazila a je to skvělý počin. Myslím si, že ten kdo má chuť psát a přestat se otloukat jen na literárních portálech je tohle ideální. 

 Je to možnost navázat kontakty pro pozdější tvorbu a další věci. Pokud tedy člověk píše pro radost. Takže se jistě zapojím, :))


Zordon
06. 01. 2014
Dát tip

Je to zcela normální a seriozní nabídka. Na tématu není nic měšťáckéhého (Kamile na jednu stranu nevíš, co si pod tím představit a na stranu druhou bys chtěl téma více obecné - to si protiřečí).

 

Otištění úspěšných povídek je adekvátní způsob odměny. Buďme rádi za takovéto soutěže, kde si ti, kdo chtějí mohou vyzkoušet, co umí.


hynajs
06. 01. 2014
Dát tip

já ne! já s ním souhlasím!


PS: A tady už s hynajs ostře nesouhlasím!!! Souhlasil jsem s tím, že to nemůže nikterak vydělat, ale od jeho pozdějších osobních útoků se distancuji!!!


hynajs
06. 01. 2014
Dát tip

tisíce povídek bez nároků na autorská práva..a osm z nich dostane pár výtisků zdarma? koho se tím snažíte obalamutit? kdybyste rovnou řekl, že vám jde o to vydělat a na druhou stranu pomoci neznámým autorům, tak ani nepípnu, ale vy jste lhář s úmyslem se jen obohatit a je vám jedno, jakým způsobem to hodláte udělat..tento váš počin vypadá jako charita, ale je to jen hnusné pokrytectví


hynajs
06. 01. 2014
Dát tip

nemluvím o milonech..

nazývat mě odrazem společnosti je trochu legrační..vy jste spíše demagog, který rád přetočí zrcadlo 


Ahoj Pane Nakladateli, jsem idealista, ale tady trošku souhlasím s Hynajs. Nevěřím v psaní "na určené téma". Navíc to téma je dost divné, co si pod tím má člověk představit? Že to někomu dobře zní jako název sbírky? Vždyť je to maloměšťácké, výsledkem budou uměle vytvořené slátaniny. Pane Nakladateli, pokud to myslíš vážně, raději zadej nejprve žánr, např. humor, sci-fi, nebo horor, dle libosti. A téma musí být více obecné, např. cesty časem, nebo živí-mrtví, abych dal nějaký příklad. Měj se a dík za zájem o pisálky:)


Pro Lucifuk - bohužel, povídky musí být psané v češtině.


Nevydělat miliony pokud vím neznamená prodělat? nakladatelství do toho investuje vlastní prostředky a věří, že zaplatí náklady. Pokud by to měla být akce pro zisk, určitě bychom se nepatlali s literární soutěží.


hynajsi proč by se každá věc musela dít proto, aby na tom někdo vydělal? To co píšete je přesně odraz naší společnosti.... vše dělat za účelem napakovat se, jinak to přeci nemá smysl.

Tato soutěž je vytvořena pro zábavu, pro ty, co rádi píší... miliony na tom nikdo nevydělá.... Zapojovat se nikdo nikoho nenutí. Psát mohou ti, co chtějí.


lucifuk
06. 01. 2014
Dát tip

Môže byť poviedka aj v slovenčine?


hynajs
06. 01. 2014
Dát tip

takže se celá věc koná jen proto, aby na tom někdo prodělal? myslím tím závěrečné vydání sbírky..prostě mi to nejde do hlavy..ale bude za tím něco, co nevidím


hynajsi proč by se každá věc musela dít proto, aby na tom někdo vydělal? To co píšete je přesně odraz naší společnosti.... vše dělat za účelem napakovat se, jinak to přeci nemá smysl.

Tato soutěž je vytvořena pro zábavu, pro ty, co rádi píší... miliony na tom nikdo nevydělá.... Zapojovat se nikdo nikoho nenutí. Psát mohou ti, co chtějí.


A proč ne? Je to zábava a soutěž slouží k propagování literatury.


blahopřeju k nápadu; netuším, koho si představit pod pojmem skvělý spisovatel a ptám se: je třeba se skvělým spisovatelům zapojovat do takové soutěže?


hynajs
06. 01. 2014
Dát tip

aha, omlouvám se, to sem nějak přehlédl, normostrana má opravdu jen 1800 znaků včetně mezer

ale stejně nechápu ten altruismus - kdo na tom a jak vydělá?

 


Jedná se o naprosto seriózní celostátní soutěž. Nevím, zda jste to četl pořádně, ale jedná se o počet znaků, nikoli slov. Taková povídka má cca 5 - 10 stran textu. Do soutěže se již zapojilo i několik skvělých spisovatelů.


hynajs
06. 01. 2014
Dát tip

to je nějaká legrace? povídka v tomto rozsahu je cca 40 - 80 stran textu ve wordu - to je povídka?

přijde mi to zase jako nějaká rádoby pomocná akce 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru