Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Láskovníček

20. 02. 2002
1
0
673
Autor
Linfe

no, jo tak mi to promiňte asi tím jenom zabírám místo..........?

Láskovníček

 

Jsi jako malý dotěrný brouk,

co na mě jenom kouk

a pak se mi usadil v hlavě jako by se nechumelilo.

 

Brouk, takovej malinkej brouček, později až pěkně velký brouk, v hlavě to vám není vůbec nic příjemnýho. Ne, opravdu z vlastní zkušenosti vím že to nebolí, opravdu ani tak jako když vás píchne včela. Na druhou stranu.........všechno má ale rub a líc ne? :-)

Tenhle brouk, to je náramně velkej cestovatel. Juj to se pak nedá spát, pracovat, učit se ba ani radovat se. Jako by se posadil do křesílka, přikryl si všechny svoje nožičky dekou a pěkně si na to rozsvítil lampičku. Co na tom že vy při světle nemůžete spát,  ON na to přece musí vidět. Vezme si svou knihu a začne si předčítat.

Jeden chlapec, jedna dívka, potkají se, poznají se, vezmou se a jsou šťastní. Čte si rád, opravdu moc rád, ráno , večer, ve vaně, ve škole... Nejhorší na tom je, že ta jeho knížka je nekonečná, takže modlit se až to dočte nemá smysl.

Ale já vám poradím jak na tu mršku malou, splňte mu jeden z jeho příběhů. Uděláte mu tím obrovskou radost a sobě také.

Víte proč? Ten brouček, to je totiž láskovníček. Že nevíte co to znamená. Kdo si počká ten se dočká aneb na každého jednou dojde:-)

Nesmít toho malého ale pořád jenom osočovat, on za to ani sám nemůže.

Nedokáže se vám sám dostat do hlavičky, tu práci za něj totiž udělají jiní....................a věřte, že pokud ho v té hlavě máte, tak je na světě někdo, kdo vás MÁ RÁD.

A proto jednou větou nakonec „Kdo hledá najde“ a věřte, že Láskovníček je vlastně poklad.


Princessx
27. 02. 2002
Dát tip
Je to přesný a dokonale to vystihuje to jaká jsi...

Adanedhel
21. 02. 2002
Dát tip
Roztomilé, pravdivé a asi nejpovedenější co jsem od tebe zatím četl.....jo jo..."láskovníček" je poklad...protože nám většinou pomůže najít poklad ještě cenější....lásku samotnou. TIP.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru