Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sny

23. 02. 2002
0
0
920
Autor
Sluníčko2

Nechci myslet na to, jaký by byl asi život bez snů...

Sny

 

     Sny. Jsou tak neskutečné, tak nebesky krásné. Vznikají ve chvílích beznaděje, když se zdá, že život ztrácí smysl.

 

     Ale v naší paměti zobrazují naše chvíle v ideálním podobě smíchu, štěstí, radosti. Vidíme se v růžovém světě, vznášíme se vysoko v oblacích, daleko od reality i kruté pravdy.

 

     Jak by bylo krásné žít svůj vysněný život, ale uvědomovali bychom si vůbec, že je vysněný? Nevěděli bychom, co jsou problémy, nedokázali bychom si vážit třeba jen kraťoučkých okamžiků, které i když trvají jen chvíli, někdy na ně vzpomínáme celý život

 

A proto: děkuji snům, děkuji, že mi dovolují snít


Litochowitz
26. 02. 2002
Dát tip
Sluníčko2, jasně.....jsem největší snílek....

Taky jsem snílek.. někdy až moc, bohužel..

Sluníčko2
25. 02. 2002
Dát tip
Máš pravdu, není to vždycky jen veselé, ale právě pomocí snů se můžem alespoň někdy dostat do krásného světa. Světa bez problémů - já vím, zní to asi naivně, ale někdy jen ty sny nám zbývají, když se k nám život obrací zády, nemyslíš?

Litochowitz
24. 02. 2002
Dát tip
Strašně rád sním, ale není to jenom veselé....

sen= směsice a montáž vzpomínek, asociací a zpracování tělesných pocitů (z měchýře močového, trávicího traktu, oběhu, dýchání, teploty, např.) a působení prostředí. Zpracováním tělesných pocitů se sen stává "ochráncem" spánku. Padne-li spící osobě paprsek světla na tvář, vyvolá to sen o slunci, ohni; sveze-li se pokrývka a spící cítí chlad, sní o studené lázni, zimě, smrti apod. blebleble... připadá mi, že si pleteš sny s prožitky :-) anebo to pro Tebe je jedno a to samé:-)))

Sluníčko2
23. 02. 2002
Dát tip
Ale já nemyslím sny ve spánku, myslím snění za bílého dne, odpoutání se od reality, a od problémů, nezlobím se, jen nevím, jestli myslíme to samé

Trisedmus
23. 02. 2002
Dát tip
Sluníčko2: Líbí, souhlasím :o) kritika nebude

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru