Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ranni rutina

03. 07. 2014
0
2
342
Autor
nepi.po.rybe

Je mi zima, jsem prazdny, obklopeny temnotou. Uz dlouhe hodiny jsem nevidel zivacka, presto, ze jsem mezi kamarady. Stojim tady a cekam na záchranu, na vysvobozeni, které prichazi každý den v priblizne stejnou dobu. Vim, ze to bude nekdy brzo, skvirkou vidim, ze uz je venku svetlo, tak trpelive cekam, nemuzu se dočkat.

Konecne se otevrely dveře a on me objemul, ma teple ruce, tak jako kazde rano a svezi dech, protože si zrovna vycistil zuby. Jsem trpelivy, vim, ze po obejmuti prijde krasny pocit horka, který me naplni. Jeho ruce me stisknou pevne a ja budu moci byt soucati ranni konverzace, která v sobe cita mnoho smichu a zajímavých novinek z předchozích dni. Jeho rty se me dotykaji nejdriv velmi opatrne, protože oba vime, ze mu muzu ublížit, ale později, az si na sebe zase zvykneme, az si trosku odpocinu a moje teplota klesne, ze me bude dotykat casteji, vim to! Miluju rana!

Porad me objima, presto, ze jsem zase chladny, uz nejsem tak rad, uz nejsem plny ranosti tak jako předtím, ted jsem spinavy, studeny a prazdny! Chci zpet do policky, musim si odpočinout, načerpat sily, ale předtím bych ale poprosil o sprchu, osuseni a prosim, nechte me byt! Jsem prece jen hrnek na kavu, zadny super-hrdina!


2 názory

StvN
08. 07. 2014
Dát tip

Clovek si rika, ze sem autori davaji svoje texty z toho duvodu, ze touzi, aby si je nekdo precetl. Presto nekteri delaji vsechno pro to, aby tomu tak nebylo. 


Lakrov
04. 07. 2014
Dát tip

Personifikovat věci a dívat se na svět jejich "očima" je celkem zajímavý způsob, jak sdělit něco obyčejného a všedního či naopak něco nesdělitelného, co lze snáze pomocí pohledu z jiného (než lidského) úhlu. V téhle miniatuře to sdělení není tak jasně zřetelné a navíc jí škodí onen ledabylý zápis jazyka.

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru