Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Západ slunce

22. 10. 2014
4
11
598
Autor
Daniela.H

 

Klaní se slunce

nebi a v mracích 

milují se draci

na šňůrkách 

perel

 

které 

jednu za druhou

poschovávám - 

do dlaní

 

dřív než přijde

stmívání

zdaním poslední

kus nejistoty,

 

na prahu svých 

rozhodnutí - 

jen ať nikdo 

neradí.


11 názorů

helgard
24. 10. 2014
Dát tip

hidnocení je samozřejmě subjektivní a neznamená že je to dogma...prostě to ber jako názor nezáviského čtenáře. Tvoji prozu bych asi četl velmi rád a docela spokojeně se prokousával pointami příběhů, tvoje poezie je mi bohužel zapovězena nemá nic co považuji za poeziální a tak celkově....ale samozřejmě piš co dělá dobře tvému srdci....měj se krásně petr


pété
24. 10. 2014
Dát tip

Moc se mi libi.. podzimni...hloubava. t


smyčka
23. 10. 2014
Dát tip
Helgard je totiz genialni Danielo, precetl si jednu basen a muze smele radit co mas psat. Z nekolika vet poznal jaky mas naopak talent na psani. Velmi bych uvazila takove rady. Vlastne bych se na ne vybodla.

Daniela.H
23. 10. 2014
Dát tip

Děkuji :)


Danielo...mě se líbí.....na rejpala se neohlížej..nevysvětluj stejně nepochopí......piš jak cítíš....pro mě dobré.../***


Hrušková
23. 10. 2014
Dát tip

*


Daniela.H
23. 10. 2014
Dát tip

Příběhy určitě mají své kouzlo, ale poezie mi dává větší prostor pro tvořivost - hru se slovy, skládání momentálního obrazu do textu, kdy si člověk může dovolit napsat i to, co běžně nemůže říct.  Za každým slovem může být ukrytý jeho specifický význam a tím vznikne prostor i pro čtenáře a jeho vlastní interpretaci. Příběh je řád, tenhle druh poezie je chaos se skrytým řádem, který zná jen autor (a někdy ani on sám ne). Díky za komentář. 


helgard
23. 10. 2014
Dát tip

Danielo, něco Vám řeknu, ta básnička jako taková se mě osobně nelíbí jen proto, že jí nerozumím....ale když čtu Vaše slova, jak ji popiisujete a vidím, jak používáte psané slovo jako prozu....hele, proč nepíšete pohádky a nebo příběhy a nebo povídky, píšete krásně...zkuste něco normálně příběhového...mně se Váš styl líbí. 


Daniela.H
23. 10. 2014
Dát tip

Zdravím a dík za reakci. Je to vše symbolicky, draci mají vystihnout podzim, vítr, roční období, omezenou volnost a zároveň mě samotnou,  šňůrky značí určité uzemnění - ukotvení k zemi,  neschovávám do dlaní draky, ale perle, které jsou symbolem vnitřního bohatství (a také tento obraz značí stahování draků k zemi), denní doba říká, že na rozhodnutí není potřeba čekat, ať nikdo neradí vystihuje ovlivnitelnost druhými lidmi - rozhodnutí často děláme právě nevědomě na základě vlivu druhých lidí. Radit myslím ve smyslu tohoto ovlivnění. Nejistotu daním nelogicky, protože nejsem příliš příznivcem toho, aby vše mělo svá logická vysvětlení.  A o čem je? Vystihuje jen jeden nepatrný okamžik v životě,  jeden vnitřní obraz. Říkáte si, jaká blbost, že? 


helgard
23. 10. 2014
Dát tip

O čem je ta básnička?  v první sloce nerozumím tomu co tam mají za roli draci nota-bene na šnůrkách perel....to je dost nesmysl....

draka na šnůře asi neschováte do dlaně obvzláště je-li jich více....

jak budete danit nejistotu a proč je danění nejistoty závislé na denní době? co to vůbec znamená? 

na prahu svých rozhodnutí, jen at nikdo neradí....to je explicitně nesmysl nebot Vám nikdo nemůže radit, děláte-li svá vlastní rozhodnutí...v praxi totiž není možné poznat člověka, když dělá rozhodnutí - je to stav mysli a můžete jej úspěšně chránit tím, že to nedáte najevo....takže na závěr to, co úvodem :

O čem je ta báseň ?   díky za reakci. 


smyčka
23. 10. 2014
Dát tip

...ale dobrá rada....


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru