Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Cesta do vesmíru

28. 11. 2014
0
4
935
Autor
eronidrian

Dílo původně vzniklo jako školní slohová práce. Dostal jsem jedničku. Tak by mě zajímalo, jak se bude líbit vám.

Bylo po sedmé hodině školního vyučování. Slunce svítilo do oken ze své pozdně odpolední polohy. Třída působila liduprázdným dojmem. Dojem byl zesílen kontrastem s celodopoledním ruchem.  Až když pohled sklouzl ke katedře s počítačem, bylo vidět nějaké oživení. A nejen vidět.

 ,,Jen mu dej," ozvalo se zpoza monitoru počítače a hlas byl doprovázen výmluvnou střelbou laserových děl. Následovala tlumená exploze. Obrazovka ozařovala tváře tří hochů, vzrušeně zírajících do počítače. V očích se jim odrážela černá prázdnota mezihvězdného prostoru. S jednou malou lodí.

Ostatní obrazovky, obklopující ze všech stran pilota s jeho dvěma společníky, ukazovaly nepřátelskou loď v detailu. Bylo vidět, jak se pod sklem jejího kokpitu míhají postavy.

,,Ano, první důstojníku, připravte zbraňové systémy v lodi k palbě, ale s generátorem GsF8 2/7 se nemusíte obtěžovat. Fregata bude snadná kořist," pravil pilot a zadíval se na svého podřízeného. ,,Rozkaz pane," důstojník odkráčel do útrob lodi. Pilot si hloubavě mnul vousy. Měl by si jít udělat úkol do matematiky, ale to počká.

Za chvíli celou lodí otřáslo chvění a z mikrofonu na palubní desce se ozval mechanický hlas: ,,Zbraňové systémy připraveny k palbě." Pilot se ještě jednou zadíval na svou oběť, pokýval hlavou a stiskl velké červené tlačítkové.

Hoch u počítače táhl myší, stiskl mezerník a za chvíli bylo až do zadních lavic slyšet tlumený výbuch. Poté se hoch zvedl a šel si udělat domácí úkol z matematiky


4 názory

eronidrian
03. 01. 2015
Dát tip

Rukou mi to vyšlo na stránku A4, což měl být správný rozsah. Myslím si ale, že je to tím, že máme poměrně široké okraje. A s tou známkou... Taky jsem si myslel, že to dopadne nějak takhle, ale asi to bylo- v poměru k ostatní- dobré.

A úkol do matematiky už mám hotový. =)


Retikulum
02. 01. 2015
Dát tip
a stiskl velké červené tlačítkové. Nemělo to být náhodou tlačítko? I na slohovku se mi to zdá moc jednoduché a krátké. Jedničku bych fakt nedával, tak 2-, možná. Co takhle si radši udělat úkol do matematiky? :-D

eronidrian
09. 12. 2014
Dát tip

Dobrý nápad, dávalo by to smysl. já jsem bohužel ten úkol dodělával až později (v původní slohové práci nebyl), tak je možná trochu nedodělaný a nevhodně zasazený.

Jinak díky za kritiku a radu.


Lakrov
08. 12. 2014
Dát tip

Mezi první zmínkou o úkolu a odchodu k jeho napsání je jen dost krátký úsek textu. První zmínka o nevyhotoveném úkolu by měla být hned v úvodu, pak by mohla následovat ta virtuální akční scéna, jejímž (překvapivým) vyvrcholením by bylo právě ono rozhodnutí jít ten úkol napsat.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru