Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Že by setkání s Ufonem?

26. 06. 2015
7
11
562
Autor
florian

Ten tulák čekal snad sto let na dotek ruky Člověka, který jej teprve učiní Psem. Přesto měl v očích promíchanou touhu s nedůvěrou a podezíravostí tou měrou, že jsem se zdráhal jen tak jej oslovit.

Samozřejmě vycítil mou váhavost; stál, uši podivně pokroucené, s ohonem v půli cesty k projevu přátelství; současně přiblížil čumák k zemi a velmi soustředěně čichal, jakoby mi chtěl naznačit, že to nebude on, kdo první napřáhne packu. Pak pozvolna, se svěšenou hlavou, postupoval od jedné psí značky ke druhé, sem tam se ohnal po otravné mouše, nebo štěkl – dle jeho úsudku – na příliš drzého kosa, až se došoural k nároží hospody, ze které vyvrávoral chlap, v ruce nakousnutého buřta. Málem o psa zakopl; ten uskočil, ale nezavrčel; jen zvedl čenich a větřil k mužově ruce. Chlápek po chvíli váhání hodil zbytek uzeniny k nohám psa a kolébavě odcházel.

Pes přičichl k předhozené potravě, pak zvedl hlavu a pohlédl za motajícím se opilcem; po chvilce znovu přiblížil čumák ke zbytku uzeniny, ale nakonec se odvrátil a zvolna odcupital k dalšímu močí poznačenému obrubníku. Zůstal jsem stát a hleděl za tím hrdým psem, dokud mi nezmizel za nejbližším rohem.

Od té příhody mám vždy v kapse něco k podání z ruky, jenže on se ztratil. A tak si nejsem jist, zda jsem náhodou nezažil jedno z tak toužebně očekávaných setkání třetího druhu, a nestal se účastníkem dobře utajeného testu povahových rysů živočišného druhu „homo“, většinou uváděného s přídomkem „sapiens“, občas dokonce „sapiens sapiens“.


11 názorů

florian
10. 07. 2015
Dát tip

Děkuji Kolobajdo; i za chlácholení, ale vznik tohoto kraťasu je již poněkud staršího data (no jo, už vykrádám sám sebe, na stará kolena :)


Kolobajda
10. 07. 2015
Dát tip

Ale ano - myslí i píše ti to. Pěkné...  /**


florian
30. 06. 2015
Dát tip

Lakrov - děkuji za přečtení, komentář a tip; potěšilo.


Lakrov
30. 06. 2015
Dát tip

Líbí se mi to svou jednoduchostí a citem založeném na "pohledu odjinud". K provedení nemám výhrad. Tip.


florian
30. 06. 2015
Dát tip

Díky za návštěvu a vůbec :)


Li-Po12
29. 06. 2015
Dát tip

dobrý...


florian
27. 06. 2015
Dát tip

Díky R. L.

Ovšem pokud ten hafík byl náhodou mimozemšťan, tak s ohledem na jeho chování bych neřekl, že měl něco špatně v hlavě :)


florian
27. 06. 2015
Dát tip

Evženie dík  za návštěvu, a vůbec :)


Moc pěkné.*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru