Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dokaz - nic neexistuje

15. 03. 2002
1
0
1563
Autor
cvok

Logika pol zivota

matematicky:

 

                                           nic = 0

                                              0 = cislica, znak oznacujuci nic

cislica, znak oznacujuci nic = nieco  =>

                                   =>    nic = nieco

 

=> NIC NEEXISTUJE

 


papouch
23. 02. 2003
Dát tip
chtěl bych mít na kontě šest niců a před nima jedničku :-) jirik.: - skutečně, nulu v hlavě nemám, to bych poznal, kdybych naklonil hlavu, tak by se kutálela ... :-)

j_i_r_i_k
23. 02. 2003
Dát tip
A co kdyby to byla nula digitální? Taková ta hranatá?

papouch
23. 02. 2003
Dát tip
tím spíš, jak by se kutálela, tak by mě ty rožky píchaly :-) ale pochybuju, páč hranatá nula nejni nula, to je čtvereček :-)

j_i_r_i_k
23. 02. 2003
Dát tip
Rožky digitální nuly přece můžou píchat jen virtuálně a toho si všimnout ani nemusíš :)... A i čtvereček může být úplná nula, to se může stát leckomu :)...

papouch
23. 02. 2003
Dát tip
no nezlob se, ale když někdo píchá, tak toho si nelze nevšimnout, byť virtuálně :-)))

j_i_r_i_k
23. 02. 2003
Dát tip
Však já se nezlobím, že jsi tak citlivý, mě někdo může virtuálně píchat celý dny a nemusím si toho vůbec všimnout, možná budu mít tu nulu v hlavě já, jsem se díval, ale nic jsem nenašel :(...

j_i_r_i_k
22. 02. 2003
Dát tip
Myslím, že Tvůj závěr byl špatně pochopen. To, že nic neexistuje, znamená, že subjekt, pracovně nazvaný "nic", neexistuje, tedy nelze jej nijak změřit. To je totiž to, co plyne z rovnosti nic=něco. Druhý možný závěr je, že nic existuje, ale pak už je to něco. To ostatně odpovídá běžné zkušenosti, ve chvíli, kdy něco změříme, už to je něco a ne nic. Tys čistě abstraktní úvahou dokázal, že jakýkoliv pokus o změření "nic" je předem odsouzen k nezdaru, což je jistě velmi chvályhodné. Z toho taky plyne, že papouch určitě nemá v hlavě nic, ale je možné, že to, co tam má, jsou pěkné... došla slova. Chtěl jsem tento skvost zařadit do klubu, ale vzhledem k tomu, že jej čtenáři naprosto nepochopili, ač svůj význam má, nemohu tak učinit :(...

Sany
04. 11. 2002
Dát tip
Dobre si to skomponuvav...

papouch
18. 03. 2002
Dát tip
jestli chcete vidět NIC, tak se podívejte do mojí hlavy :-))

Vole
16. 03. 2002
Dát tip
fujha matika :)

Prokletí
15. 03. 2002
Dát tip
dovol, abych Ti Tvou yhcbnou hypothesu vyvrátil... znak 0 je pouhý zástupný symbol, který matematika užívá, aby tak vypodložila mezeru v matematicky nedokonalém lidském vyjadřování... číslice se nikdy nerovná ani nijak neodpovídá označované hodnotě... jde jen o námi uznáaný symbol cheché, co mi na tohle řekneš, hm? ;o)))) (jo a nejsem matematik, na matiku jsem nešáhl víc jak rok) Díky, měj se (c8 m.

Krel
15. 03. 2002
Dát tip
pane bože kam jsem to vlezl..:-)))

cvok
15. 03. 2002
Dát tip
Prokleti: "pouhý zástupný symbol, který matematika užívá, aby tak vypodložila mezeru v matematicky nedokonalém lidském vyjadřování" je predsa len aspon nieco. Nemozes tvrdit, ze "pouhý zástupný symbol, který matematika užívá, aby tak vypodložila mezeru v matematicky nedokonalém lidském vyjadřování" je nic, lebo je to aspon hrba slov. A su slova nic? Nie. Alebo hej? Ale ja nie som matematik, ale... (viz nick)

Erbé
15. 03. 2002
Dát tip
Jedna 0 nic, dvě 0 jsou víc.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru