Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Povídka o chudáku Elejnovi

18. 03. 2002
11
0
1553
Autor
tOjik

      Elejn Kule se narodil v Boaviště na fotbalovém hřišti roku 1973. Jelikož jeho otec byl byl náruživým fandou F.C. Boavišta, nemohlo tomu být jinak. Elejn vystudoval základku bez větších problémů. Až na to, že neměl žádné kamarády. Všichni ho totiž nazývali přezdívkami, které se mu nelíbili. A tak je Elejn posílal od piče. komu by se taky líbilo, kdyby mu nějakej zkurvysyn říkal Pepík Předkožka, František Chámovod, či Pavlík Klitoris. Nikomu, a přece, kdyby jo, tak promiňte, ale to musí bejt ňákej vyšinutej magor.

      Jen co Elejn vypadl ze základky, odstěhoval se zhodou okolností k nám, do České Socialistické Federativní Republiky. To už se psal rok 1987, jelikož Elejn jedenkrát propadl. A to v první třídě, protože už v té době kouřil, pil a chodil za školu. To všechno následkem jeho přezdívek, které ho velmi nasíraly.

      Hned jak se Elejn vzpamatoval z toho, jak je to tu na hovno, začal studovat. Šel na Integrovanou Střední Školu Olomoucká 69 v Brně. "A kurva," říkal si "to sem neměl dělat. Sem to ale kokot!!!" A měl pravdu, neměl to dělat. Spoluintegráci mu opět přezdívali velmi hanlivě. No, nedivte se. představte si situaci: ste druhák a třetího září příde třídní profák do třídy a povídá" Žáci, máme tu novýho studenta. No pojď a představ se nám." vy jen dojdete doprostřed třídy a řeknete" Zdar, já sem Elejn Kule." Chudák. Asi si dovedete představit co následovalo. Jen jeden se nesmál, tak si k němu Elejn samozřejmě sedl. Ten kluk se mu představil" Čus Elejne, já sem Lojza Kunďas." a bylo hned jasný proč se ten pablbek nesmál. "Těší mě vole." odvětil Elejn. A to byl začátek kamarádství jak kráva.

      Elejn a Lojza byli kamoši celou střední školu, ale končil čtvrťák a museli se rozhodnout co dál." Šuline," povídá jednoho dne Lojza." dem na V.U.T. to je jako dělaný pro nás." a v očích mu bylo vidět nadšení jak prase" Jasná páka kokote, ale bydlíme na intru, a spolu." řek mu na to Elejn. A šli, ale prvně šli do Padovce na škopka.

      Na vysoký se Lojza hrozně změnil. Už s ním nebyla taková prdel, jak na střední. Nekouřil, nehulil a dokonce ani nepil." Kurva, já mu ukážu nekouřit, nechlastat!!"řek si jednou Elejn. Zapálil si v pokoji a neotevřel okno. Natruc Lojzovi. Jak Lojza přišel z knihovny a uviděl/neuviděl v pokoji dým jak sviňa, vzal motorovou pilu značky Husqarna a jal se jej rozřezat. To se mu povedlu velmi úspěšně, ale nehorázně tím Elejna nasral." Ty nebetyčnej hajzle, tys to celý posral!!!" řval na něj Elejn." Hovno sem to a ne posral. Víš jakej mám absťák? Víš hovno! A dej mi cigáro. Seru na knihovnu, je tam moc ticho. Pusť tam Dead Kennedys a neser!" odvětil Lojza." Ty kreténe, ty seš můj člověk!"byl Elejn nadšen k prasknutí. A přátelství jak péro je opět na světě.

                   HAPPY END :-)


alina
05. 08. 2003
Dát tip
:o)) povedená věcička :o)

přátelství jak péro...:o)))))))))))))))))))))*

Miroslawek
16. 10. 2002
Dát tip
Buk off (ski)

m11
16. 09. 2002
Dát tip
:-)))))))))))))))))))) t. ale radsi F.C.Sao Pauli! Antifa woe!

Lee
07. 05. 2002
Dát tip
Hu.hu.huxvarna :-)))))) - prasoTiP -

Vojtek
19. 03. 2002
Dát tip
eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ****!!! sem se smal jak malej Vojtek..... Ja vam dam...nechlastat, nehulit :-)))))) heeeeeeeee

Tynic
18. 03. 2002
Dát tip
To byl škopek pro mě ! :o)

papouch
18. 03. 2002
Dát tip
božemůůůůj ... :-)))))) vono je to sprostý jak kanál ... . no, po kom asi... :-)))

Bix
18. 03. 2002
Dát tip
:o)

Dědouch
18. 03. 2002
Dát tip
ano, nějak takhle se to událo. nebyl jsem při tom ale jako by se stalo...Poněkud se mi šklebí uvnitř jakoby že jo (JO).i když....kdo ví jak to vlastně se lecos nestalo. I když nakonec :.:.:.: Proč NE ?:.:.:.:. Protože Koukat...A čumět...A cejtit....Atd.

Bloncka
18. 03. 2002
Dát tip
no tak dééééééééééééj!!!!!!! :ox (to špulim)

tOjik
18. 03. 2002
Dát tip
*** tady je mas dokonce 3(do zasoby)

Bloncka
17. 03. 2002
Dát tip
Ty jsi taky přítel jak péro :o) máš ode mě hvězdičku, pusinku (pššt) a stejsknutí po Tobě

tOjik
17. 03. 2002
Dát tip
nE Elejnova matka fotbal nesnasela. jenomze Elenuv otec byl tak trochu diktator a matce naridil porodit syna na hristi. ho znam(Elejna) ne? tak mi to fsecko vypravel.

tOjik
17. 03. 2002
Dát tip
pRoc psst? ja Ti dam taky pusinku a neskryvam to:-))

Popelucha
17. 03. 2002
Dát tip
Hmm, no to je fakt, co můžu chtít po otcovi, kterej se menuje Kule?

Popelucha
17. 03. 2002
Dát tip
Nebyla náruživá fanynka spíš Elejnova matka, když se narodil na hřišti?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru