Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Voda je (jako) láska

18. 03. 2002
3
0
1082
Autor
Viky_tori

Tato úvaha mě napadla ve sprše, když mi voda tiše šeptala do ucha a hladila mě...

  Voda je láska, láska je jako voda.To je alespoň můj dojem. Jsou lidé, kteří mají radši vítr ve vlasech, jiní dají přednost praskání ohně, další zase dotyku pevné země, kovu či dřeva.Pro mě je však láskou voda.

  Je to láska taková, jaká by asi měla (nebo mohla) být. Známe se od mala, bylo nám spolu vždy dobře. Dříve jsem neuvažovala proč, prostě voda tu byla a bylo mi s ní vždycky dobře. Dokázala jsem (a to i teď) vydržet zírat do vodní hladiny, ať už to byla klidná Vltava  u nás, krátce před soutokem, rybníčeku babiččiny chalupy či bublavý a neposedný potok u tábora. O pár let později si mě podmanilo i moře a rozlehlá plocha velkých jezer.

  A pak, když jsem začala pronikat do něktarých tajných zákoutí té lásky člověčí, našla jsem i rovnítko mezi slovy voda a láska.

  Voda má stejně jako láska mnoho podob: hravou a skotačivou i velebnou a vážnou, dokáže ničit vše, co jí stojí v cestě, umí uklidnit pocuchané nervy, konejšit i vzrušovat. Voda i láska dovedou uvést do vytržení, v němž lze spočinout dlouhou dobu, dovedou vzburcovat všechny naše smysly a zase nás po-ma-lin-ku ukolébat.

  A jsou tady pořád, neustále, sice dnes možná znečištěné, ale věčné a nepomíjející.

  Bez vody se nedá žít! Bez lásky taky ne....

 

 

 


Toxman
21. 03. 2002
Dát tip
Zajímavé... Hodíš kámen, udělá se kruh a hladina se pořád jenom VLNÍ a VLNí a VLní a Vlní a vlní a vln a vl a v .... :-)

Viky_tori
21. 03. 2002
Dát tip
hipinka: zamrzlá voda drží o to pevněji:-)))

hipinka
20. 03. 2002
Dát tip
Láska se dá přirovnat k mnoha pozemským věcem, ale voda...to je moc pěkné...ale co když voda zmrzne? Toť otázka :)

Olina
18. 03. 2002
Dát tip
Taky se v ní můžeš utopit, žejo? :)

Viky_tori
18. 03. 2002
Dát tip
taky se málem stalo..... ale stejně ji mám ráda....

Olina
18. 03. 2002
Dát tip
odkud byl hozen kruh? - od koho?

Viky_tori
18. 03. 2002
Dát tip
ani nevim, ale byl to spíš provaz s kusem dřeva....byla jsem tak vyklepaná, že jsem to ani nevnímala:-))

Olina
18. 03. 2002
Dát tip
hlavně, že byl ... :) ptala jsem se vlastně proto, že mě zajímalo, jestli Ti tu záchranu nehodil ten hlavní aktér ... ? nebo Ty? nebo Osud? :)

Armand
18. 03. 2002
Dát tip
Napsat by se to dalo o každém z elementů. Nejlépe ale o vodě a zemi. Znamená to však, že nám ohnivým je voda/láska největším nepřítelem a zhoubou. Škoda. Studí nás a škrtí.

Viky_tori
18. 03. 2002
Dát tip
Olina: kdepak, to byl opravdu záchranář:-)) z povolání....už jsem ho neviděla.... Armand: to je fakt, ale já bych na druhé místo umístila vítr, který cuchá vlasy a tak... ale i ohnivá láska dokáže být podobná, jen..víc hřeje a ničí...

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru