Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Dělení nulou

20. 03. 2002
9
0
2083
Autor
Brlety

Věnováno Monty_Python a papouchovi za jejich poznámky u Karnevalu v Kozojedech.

   Josef byl odjakživa nezvedené a nezdárné dítě.

 

   Už jako miminko vyhodil z kočárku dudlík zcela záměrně přímo pod nohy důchodkyně Horákové, kterážto si (uklouznuvši) způsobila frakturu. Josef se tomu cynicky pochechtával.

 

   Zatímco jiné nehodné děti chodily za školu, Josef chodil již za školku a několikrát i za jesle.

 

   Školu naopak navštěvoval rád, patrně proto, aby ukázal, jak je drsný. Poté, co zjistil, že existuje něco jako záporná čísla, se v tom ještě utvrdil.

   "S těmi si tedy budu rozumět," řekl si s úšklebkem a dal si pozor, aby nevynechal jedinou matematiku.

 

   Jeho zklamání bylo kruté. Záporná čísla nebyla až tak záporná, jak očekával. Josef zahořkl a málem nad školou zlomil hůl.

 

   A pak to jednou přišlo! Zákaz dělení nulou!

  Josefovi se rozzářily oči. Zákazy pro něj znamenaly výzvu (když mu například kdysi zakázali hrát si s pinďou, činil tak ještě více a dosáhl v tom značné dovednosti).

 

   Josef dělil nulou, kde se dalo. Na zastávce autobusu, kde ostatní jen hloupě plivali kolem sebe, Josef dělil jak mourovatý. Na fotbale, kde ostatní házeli okusky po rozhodčím, Josef zamilovaně hleděl na výsledkovou tabuli hlásící stav 0:0.

 

                                                 


 

    Futurologové mezitím vrtěli hlavou a žhavili telefonní linky. S budoucností světa to vypadalo stále hůře. Nikdo nevěděl proč. Nikdo netušil, že zlý Josef podkopává všechny vnitřní vazby vesmíru. 

 

   Patrně by to dopadlo moc špatně, nebýt šťastné shody okolností (možná se takto bránila sama podstata skutečnosti, nevím). Milému Josefovi (vlastně nemilému, ale to je už jedno) na zahrádce vyrostly tři líbezné rostlinky konopí. Šlo sice o prosté konopí seté, ale kdo by to zkoumal. Zásahová jednotka srovnala zahrádku se zemí a Josefovi vymlátila všechny myšlenky z hlavy. Josef nevěděl, která bije, natož pak, jak ji vydělit čímkoli.

 


 

   Vše bylo rázem uvedeno do pořádku.

 

   Alespoň do té doby, než se nuly chopí někdo jiný.

 

    "Kdežpak 666. Číslo bestie jest 0 - a to ve jmenovateli!" volá zatím čísi hlas na poušti, ochraptělý marnou snahou...


Nicollette
17. 02. 2006
Dát tip
ten konec je vyloženě vianovskej :-))

Danny
12. 07. 2002
Dát tip
sqělý! viz moje Hypotéza nulového podílu :))

Igor
27. 05. 2002
Dát tip
Zajímavý, hodnotím TIPEM

Aki
21. 05. 2002
Dát tip
Tak tohle nemá chybu :o)))) celý je to dobrý, ale ten konec mě prostě dostal :o) tip jako prase... a vydělím ho nulou, tudíž bude eště větší, až skoro nekonečnej a všechny nás zalehne a udělá z nás malý mastný fleky a nakonec nás absorbuje úplně, až bude úplně nekonečnej :o))

Vole
22. 03. 2002
Dát tip
ale ked to je take uzasnee!!! fakt, vyskusaj si niekedy nieco vydelit nulou monty,uvidis aka je to sranda! :)

Vole
21. 03. 2002
Dát tip
!!!! skvely napad! od dneska zacinam delit nulou ------------------------------------------- 0 ...a maju to!!! :)) ozaj este, */0 !!!

Vole: Neblbni! Nevíš, co tě čeká! První přikázání zní: NULOU NIKDY (!!!) NEDĚLÍME, kurnik šopa.

papouch
20. 03. 2002
Dát tip
a co já, já nic ?

gd
20. 03. 2002
Dát tip
poslední věta je na tipeček za ucho...

Brlety
20. 03. 2002
Dát tip
Papoušku, promiň, už je to napraveno!

papouch
20. 03. 2002
Dát tip
jééééééé :-)))) Brlety, já to myslel ze srandy :-) To je totiž průpovídka z jedné pohádky o Křemílkovi a Vochomůrce, když je chytil tříhlavý drak, a pravá hlava že sežere Křemílka, ta levá si vyhlídla Vochomůrku a ta prostřední poudá -A co já, já nic?- No a když to vykládá Bohdalka, tak je to bomba a od tý doby se to u nás říká :-))) (..pro zvědavce, jak to dopadlo: Hlavy se začly prát, zasukovaly se a Kř&Vo mezitím utekli :-)) Jinak Tvoje dílko je fajn srandovní :-) to víš, že papouš takovýdle rád :-)

MEIN GOTT!!! Brlety, ty jsi normální magor, což ber jako těžkou lichotku, páč to neříkám zdaleka každýmu. Hlavně ten konec, ten se ti... moc povedl.

Lothar
19. 03. 2002
Dát tip
**** Dóst ukrutný :o)

Wiki
19. 03. 2002
Dát tip
Monty, máš naprostou pravdu, ani nevíš, jakou :o))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru