Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ne - vědomí

16. 12. 2015
3
4
298
Autor
Daniela.H

...

Vnímám obrovskou sílu nevědomí, které k nám často promlouvá nejen pomocí slov, ale i obrazů, pocitů, představ a snů. Často jsou brány do nevědomí velice dobře střežené a naše obranné mechanismy nám neumožňují přímo nahlížet do těchto neprozkoumaných světů. A pokud tyto světy začnou pronikat do vědomí nešetrným způsobem, pak mohou velmi rychle zbořit všechny jistoty, které člověk v průběhu svého života nasbíral a způsobit tak dokonce i stavy šílenství. Za branami totiž neexistují ta samá pravidla, kterými se řídíme zde, neexistuje tam prostor a čas, dokonce i logické uvažování se tu může zdát nesmyslné. Z těchto míst často vycházel ten nepatrný hlas, který mě doprovázel na mé cestě poznáním. Někdo by ho nazval intuicí, někdo duší, andělem strážným či pouhým výplodem fantazie. Myslím si, že na pojmenování příliš nezáleží a že každý člověk má svůj vnitřní zdroj moudrosti vycházející z jeho nitra. 

 


4 názory

Lakrov
01. 02. 2016
Dát tip

Zvláštní pohled do lidského myšlení. Napsané je to sice skoro jako by šlo o odborný text, tak suše, bez emocí, ale čtenáře to nutí k zamyšlení nad sebou samým a k poslouzení, zda se v tom náhodou (ne)poznává. To, co v tom krátkém textu popisuješ, je možná pohnutkou, díky níž se pokoušíme sdělit něco víc (nebo jinak), než jen holou pravdu. Tip.


:) je to dílo a k přemýšlení pěkně dlouhý :)))

život člověka je postaven na lžích a představách, jak by to asi mělo vypadat. pokud začne poslouchat intuici, duši, anděla... nebo jak jinak nazvat to, co nás oslovuje - všechny do jednoho, přestane lhát, začne nazývat správnými slovy (pro dotyčného) věci a žít jinak - v pravdě? to se pak dějou věci! ale, že by stavy šílenství? Hm... to záleží, co v sobě lidi nosí :)))

pěkná zamyšlenka


pété
16. 12. 2015
Dát tip

ano. ale nevim, zda nevedomi je rovno hlasu "duše". Jinak s obsahem souhlasim, ale nevnimam jej jako "dílo" :) 


careful
16. 12. 2015
Dát tip

Mno, tvé názory ti vyvracet nebudu, páč v těhle věcech nemá jasno asi nikdo, ale zdá se mi to takové...asi suché bude ten správný výraz... ....kdyby aspoň to provedení bylo nějak zajímavé...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru