Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

čarodejníča

21. 03. 2002
2
0
1267
Autor
boto

...krútňava v hlbokom tichu mystickej murgy podvedomia..tam niekde je dieťa..

sa prečarí zmyslom

si myskou

prestúpi

či chodidlo vláčne

až chladivo

pritisne k dlani

 

kieže si

samo sa márnivé

mámivé tie

formulky šepotom

obkrúti

ston

a vín

 

smrti sa pobojím

až potom

potom


mhruzik
05. 04. 2004
Dát tip
Dobré! T*

Bix
26. 04. 2002
Dát tip
asi Ti rozumiem, s týmto prístupom som sa už stretla...ale riskuješ, že nebudeš vždy pochopený správne :o) všetko je na Teba :o))

boto
25. 04. 2002
Dát tip
máte pravdu...má to byť najskôr miska...akurát mi to tam nesedí...myska tam sedí lepšie..je akási hlbšia...s patinou... :-)...aj keď pre niekoho to može byť rušivé..uznávam bolo to napísané tak na jeden nádych..neskôr som si aj uvedomil tú (možnú) gramatickú chybu..neopravil som to náročky... tá rýmovačka má pre mňa takú zvláštnu až magickú príchuť takto...aj s tou "chybou"

Bix
24. 04. 2002
Dát tip
aj tak nemôžem :o( je to myska v zmysle misky ??

hermit
24. 03. 2002
Dát tip
asi víc líbí než nelíbí, ale souhlas s Bix, nepronikám, protože netuším co některá slova mohou znamenat - myskou, pritisne? ale zní to každopádně tajuplně, zajímavě - záměr?

Amanda
23. 03. 2002
Dát tip
Priznam se ze tomu moc nerozumim...

boto
22. 03. 2002
Dát tip
prokletí: hmmm...murga...ani ja neviem :), ale páči sa mi to slovo..už som aj pátral po tom, čo znamená..len viem, že je to reálne slovo..už som ho viac ráz zachytil...aj pomerne rozšírené meno je Murgaš... Ja si pod tým predstavujem takú rozsadlinu, roklinu v hlbokom lese, vlhkú temnú a vystlanú machom..taká vlahá,vlhká, teplá...:))...ale neviem...a rád by som :) Malo to byť na rozohriatie predstavivosti :). Je to slovenčina :-)...je tam ešte niečo nezrozumiteľné?...Nezdá sa mi :). Ja zasa neviem čo je "soattěn" :)...pouč blbého :-)

Prokletí
22. 03. 2002
Dát tip
to je zkomolenina z "ostatně" ;o))))))))))), jen překlep díky ;o) m.

Bix
21. 03. 2002
Dát tip
tie poeticke archaizmy mi celkom zabranili dostat sa k basni....asi uprednostnujem prirodzenu lexiku "ako mi huba narastla" :o) pozor na taketo slova

Prokletí
21. 03. 2002
Dát tip
co jt o murga? pouč blbého... ;o)... soattěn, je to pro mě celkom málo srozumitelné... vážně slovenčina? ;o) m.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru