Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Je Písmák Facebook pro nefotogenické (a gramotné)?

19. 02. 2016
3
21
809
Autor
Celaskon

Změnila se demografická struktura Písmáků od nástupu socialních sítí? 


21 názorů

Oldjerry
09. 04. 2016
Dát tip

FB je pavlač, navíc nebezpečná a zneužitelná. Nepotřebuji se zviditelňovat víc, než už jsem. I tak mi chodí spousta nevyžádaných a nezajímavých mejlů, každý den jich mažu  několik desítek, výjimečně jen devět...

Ježkovy bulvy to vystihly, sice hodně zjednodušeně, ale ano... důvodů pro  přítomnost na literárních serverech je daleko víc a kvalitativní rozložení talentů má taky bohatší spektrum, ale v zásadě souhlas.


hynajs
04. 03. 2016
Dát tip

ne..pro nefotogenické a pro ty, kteří mají pocit, že jsou gramotní


Ne, já mám enem veliků silu, viš?


oran
24. 02. 2016
Dát tip

miluna, tys je taka agresivna kurva?


Eště bych chtěla poznamenať, že su gramotná, bo vážim asik milion gramů, kurva, nebo co. Přesně su to nečopítala. Ale naša tchyňa, ta je svinsky negramotná, že stačí abyste jí dali enem malů facečku a jáj! Odlet až na dvur a zapichne sa čuchometrem do hnoja, enem to mlaskne.


oran
22. 02. 2016
Dát tip

ja jsem chatar-chalupar a obcas neco sesmolim, obcas komentuju a casto moralizuju.


Jojo, taky jsme z toho jako u vyražení.

Semínko magnólie, až mi z toho zvlhl semiš!


Gerty
20. 02. 2016
Dát tip

Lakrove - já si to nemyslím. Kdo se tam chce zabývat literaturou, tak se jí zabývá, jen to chce trochu trpělivosti se k takovým autorům propracovat. Ale systém vkládání komentářů a upozornění na nové "přírůstky" v diskuzích je tam daleko jednodušší a svižnější než tady, proto se to tam možná víc houfuje. Já ale v žádném případě nejsem odpůrce "sociální tváře" litwebů, právě naopak. Pokud by se jen suše hodnotila literární stránka příspěvků, nebavilo by mě chodit na žádný literární web. Navíc mám pocit, že nikde nikdo nikoho nenutí se zapojovat do těch nekonečných debat a nesmrtelnosti chrousta.


Lakrov
20. 02. 2016
Dát tip

Pro Gerty: > ...chataři nestěhují na FCB, ale na Pište-Povídky...

To je smutné. Pro Pište-Povídky to po literální stránce bude znamenat pokles k horšímu a horšímu...


jojo fšude dobře, doma nejlíp


papouch
20. 02. 2016
Dát tip

..tak pravila Pomi. Amen!!

(...krví!)


careful
20. 02. 2016
Dát tip

Ale tak když jen neškodně chatujou, tak ještě ok. Když chatujou a k tomu občas i komentujou, nebo něco sesmolej, tak ještě líp, ale na jsou i případy co jen chatují, díla nekomentují, nic nepíší, ale  kromě chatování se účastní setkání a diskuzí, kde rádi moralizují a rozhodují o tom, jak by jiní měli a neměli psát, nebo komentovat.


Kristova noho!

Už to pochopte. Písmák byl, je a bude SEZNAMKA. V druhé linii pak místo pro onanii lidí sice neschopných, leč o svém literárním talentu nepochybujících. A někde vzadu se pak krčí smečka opravdu talentovaných, kteří ale z nějakého důvodu nechtějí věnovat úsilí oficiální distribuci (nebo i věnují, a sem se chodí bavit/testovat).

To se nikdy nezmění, i kdyby se vyrojilo dvacet fejsbůků.

 

Amen.


Gerty
20. 02. 2016
Dát tip

Lakrov - oni se ti chataři nestěhují na FCB, ale na Pište-Povídky.cz :-)


Lakrov
20. 02. 2016
Dát tip

Od nástupu socialních sítí (jako je např Facebook)  ubylo na Písmáku "chatařů" a komunitních sdružovatelů,  čímž vzniklo více prostoru pro lidi kteří -- ať už na jakékoli úrovni --  mají zájem psát, předkládat čtenářům, případně číst jiné a komentovat.  Skalní přiznivci Písmáku (z dob jeho počátků) zde sice (často pod novými nicky) setrvávají v oné "chatařské" a komunitně sdružovatelké aktivitě,  ale nových, motivovaných touto potřebou, nepřibývá,  takže lze říci, že nástup sociálních sítí je pro Písmák plusem.


Ježkovy voči!


Já su fotogenycky rozměrná, kurva!


smyčka
19. 02. 2016
Dát tip
Jsem fotogenická

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru