Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Příběh - spánková paralýza, halucinace

12. 03. 2016
4
13
1096
Autor
Daniela.H

Hory, rodina, slova, slova slova…

 

kolik toho člověk namluví, kolik zbytečných slov vypustí z úst, kolik nesmyslů. Copak nevědí, že ticho mluví mnohem jasněji, než tisíce slov, která ztratí význam hned po tom, co vyletí z úst. Proč když se ptáte, proč proboha neposloucháte odpovědi? Ela se zaposlouchá do slov z vedlejšího pokoje … baví se o jídle. O tom stejném se baví už minimálně půl hodiny. Mezitím děti hrají na schovávanou. Nejraději by vzala všechna slova a také je schovala. Těm lidem tak, aby je nemohly najít, stejně tak, jako je často nemůže najít ona. Koho to zajímá? „Řízek, špek…kačena, půlka biskupa…“ ozývají se slova. Hádají se, ječí, piští. „Pomoc, pomoc, moje hlava exploduje!“ zařve Ela. Může si to dovolit. Ví, že ji nikdo neposlouchá a každý si mele kus svého příběhu.

I ona má svůj příběh a pod polštářem ukrytý deník. Otevírá další stránky a svoji pozornost přesměrovává směrem k zápisu.

31.3.2015 V noci jsem procházela opět nižší světy – že by opět v podsvětí? Nebylo to příjemné, ale nebyla jsem ani vyděšená. Člověk si na ledaco zvykne, když je tomu vystavován. Pak jsem uviděla, že po mé pravé straně stojí průvodce. Poprosila jsem ho, aby mě zavedl ke světlu. Víc si nepamatuji.

10. 6. 2015 Začíná to obyčejným snem, ze kterého se probouzím do svého pokoje. Byl zajímavý, proto si ho chci napsat. Koukám z okna a vidím lidi, vidí mi do bytu, tak zhasínám. V tom si uvědomím, že ve skutečnosti mi není vidět do bytu. Znamená to tedy, že ještě sním. Někdo je u mě v pokoji. Komunikuji s tou bytostí, která mi stojí za postelí. Omylem jsem na ni sáhla. Málem jsem zpanikařila. Opět spánková paralýza. Vnímám přítomnost mnoha bytostí v pokoji. Odháním je křikem. Nejsem vyděšená.

20.11.2015 Opět odháním nějakou astrální bytost ve spánkové paralýze. Stalo se mi to už asi před měsícem. Jednu takovou bytost jsem dokonce odmrštila silou vůle. Prý to je telekinetický útok. Nevěděla jsem, že to umím.

25.12.2015 Opět spánková paralýza. Zkouším tedy hýbat svým energetickým tělem a ruce jako bych dostávala ven z těla. Pak jsem vyslala přání: „Chci domů.“ Otevřely se dveře od vedlejší místnosti a vychází jedna postava v bílém oblečení. Standardně se nemohu pohnout. Za ní vycházejí další dvě. Začínám panikařit. Mám strach, že si jsou pro mě a odvezou mě do blázince. Pak se ale uklidňuji. Vždyť strach se zbláznění už jsem si prošla. Dál si nepamatuji.

Tohle je poslední zápis. Ela zavírá černý sešit.

„Je to trochu nuda být zase vcelku normální.“ Pomyslí si.

„Jasně, normální.“ Ozve se hlas v hlavě pobaveně.


13 názorů

Daniela.H
13. 03. 2016
Dát tip

Ano, samozřejmě. Děkuji


Daniela.H
13. 03. 2016
Dát tip

Jaj, je to možné :) díky


Vedun
13. 03. 2016
Dát tip

Dobrý den,mylsím si, že se spíše jednalo o psychokinetický útok.


Daniela.H
13. 03. 2016
Dát tip

S tím zveřejňováním právě nevím. Celkově to má být  o vývoji lidské psychiky proltuné  příběhy dvou žen, jen jakákoliv samostatná kapitola je trochu vytřžená z kontextu.


pété
12. 03. 2016
Dát tip

wow. v tom pripade se tesim na dalsi, pokud je hodlas zverejnit :)


Daniela.H
12. 03. 2016
Dát tip

díky, no celkem jich je asi 80 stránek A4, je to vcelku autentické :D


pété
12. 03. 2016
Dát tip

líbí se mi to. je z toho znát, že to není jen fikce. škoda, že těch řádků neni víc :)


... ozve se pobaveně hlas v hlavě. asi bych upravila tu inverzi.

mám ráda astrální výlety.. taky to znám, já většinou ale lítám :) mrkni na motýla Emanuela a klub milovníků astrálů - je to sice spíš legrace, ale můžeš nevážně pokecat a přihlásit se do klubu

určitě se stavím, tohle je spíš takovej začátek, nic moc, ale věřím, že to rozjedeš!


Daniela.H
12. 03. 2016
Dát tip

Dvě minuty jsi ztratila- minutu čtením a další minutu komentářem. A ještě další vteřiny ztratíš čtením tohoto komentáře.. blbý. možná odpovíš a to už budou minimálně 3 minuty tvýho veledůležitýho času. Tak to mě mrzí. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru