Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak se nám ztratila paní učitelka

09. 04. 2016
0
5
269
Autor
VeronikaJ

Není to sice povídka, ale nevěděla jsem, kde to zařadit.

Měli jsme do školy napsat vyprávění. Úkol splněn, a tak mne napadlo se s vámi o můj příběh podělit :)

Jak se nám ztratila paní učitelka

 

   Po nástupu na střední školu nás čekal adaptační kurz. Vše probíhalo přesně podle plánu a každý ze studentů byl nadšen z jakékoliv následující hry, kterou nám vymyslely naše profesorky. Úsměvy na tvářích žáků nabyly žádným překvapením. Věděli jsme ale, že nás čeká delší túra, na kterou se samozřejmě nikomu nechtělo. Nic jiného nám však nezbývalo, a tak jsme jen doufali, že to bude legrace.
    A je to tu. ,,Všichni si vezmou pohodlné oblečení a za chvíli se sejdeme před budovou!“ hlásaly učitelky po chodbách hotelu. Tak teda vyrážíme. Nejdříve jsme všichni nadšení, ale radost nás hned přejde. Z příjemné procházky se stává nekonečný pochod. A proč? Paní profesorky tak trochu zapomněly, kudy se máme vydat, a tak vcházíme na lesní cestu plnou kořenů a bahna. Po nějaké době se ale po louce přibližujeme zpět na kamenitou cestičku a tudíž i zpátky na hotel. Radostná nálada zase pomalu přichází…
   Najednou nám paní učitelka oznámila, že se na chvíli vzdálí, a tak čekáme. Nejdříve je to pět minut, ale pak už dokonce čtvrt hodiny a začínáme mít strach. To je teda průser, pomyslela jsem si. Volali jsme, křičeli, ale žádná odezva. Prostě nic. Paní učitelka se nám ztratila. Nejhorší je, že na ni nikdo nemá telefonní číslo. Pomalu se dáváme do kroku, kdyby se profesorka zdržovala někde dál.
   Nakonec jsme číslo získali a úspěšně se dovoláváme, načež se dovídáme, že paní učitelka na nás už dávno čeká za kopcem. Všichni jsme si oddechli. Když jsme k ní dorazili, dostala doslova vynadáno za to, že nám nic neřekla a my ji museli hledat. Paní učitelka nám slíbila, že už to nikdy neudělá. Vracíme se se stejnou dobrou náladou na horský hotel, jako jsme z něho odešli. Musím říct, že si tuhle veselou příhodu budu ještě dlouho pamatovat.


5 názorů

Gerty
10. 08. 2016
Dát tip

Uurčitě bych to dal buď všechno v přítomném nebo všechno v minulém čase - a tohle téma si raději v přítomném. Co se týká zápletky -  moc paní učitelku nechápu, když napřed oznámila, že se vzdálí, a pak čekala někde jinde. Ale učitelky jsou už asi takové. Celkově k dílu - jako školní úloha by to šlo, ale jak už zmínila careful, nezúčastněné čtenáře to pravděpodobně neosloví.


StvN
11. 04. 2016
Dát tip

Zadání bych řekl bude splněné beze zbytku. Problém je, že to nemá duši.


careful
11. 04. 2016
Dát tip

..no, nevím, jak to tvá učitelka myslela, ale střídání času v jedné větě bez hlavy a paty asi ne...


VeronikaJ
11. 04. 2016
Dát tip

Jo díky, vím no byl to ukol, tak jsem se chtěla podělit. A ohledně toho času nám sama učitelka řekla, že ve vypravování se má přejít do aktivního času, aby to čtenáře upoutalo :) ..není to tam pořád


careful
09. 04. 2016
Dát tip

Mno, obsah nechám být, je to fakt takové spíš jen pro zúčastněné... třeba napsat do nějaké třídní kroniky... a zbytku světa to nic neřekne...pokud se jim náhodou nestalo něco podobného a nevzpomenou si na to, ale to je prostě málo... u formy mě zaujalo nahodilé přeskakování v časech sloves...třeba: získalix dovoláme

...čas by měl být buď jeden, nebo by jeho použití mělo mít nějakou logiku


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru