Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vesmír

29. 04. 2016
1
4
456
Autor
Verca

Každý je jiný. A všichni jsme si tolik podobní.

Vypráví o ničem a o všech, o nikom a o všem. Jeho vlastní vesmír, kterému nikdo nerozumí, jen on. Chudáček. Neví o tom, že mu nemůže nikdo porozumět, stejně jako on neporozumí nikdy nikomu. Jaká pošetilost myslet si, že ho někdo pochopí. Nepochopí, prostě ne. Lidé nikdy nedávají na odiv světu vše, tudíž jim nikdy nemůžeme zcela porozumět.

Bohužel, pro některé je to, vzhledem k životu, docela stěžejní. Jako pro něj. Chudáčci.

A on? Skočil do hlubin vesmírů, ve kterých žil. Obou. Do toho kde jsme všichni a do toho, ve kterém byl jen on. Ten jeho přestal existovat.

 


4 názory

Riskantně experimentální...

Verca
20. 03. 2017
Dát tip

Asi se prostě moc přizpůsobil vší té existenci nalinkované společností. A do té jeho vesmír nepatřil. :)


Vesmíry existují jen proto, že tomu tak někdo začal říkat. Nekonečno existuje i bez toho.

A nekonečnu nemůže nikdo rozumět. Nekonečno je prožitek, který tu není proto, aby se o tom mluvilo.

Lidi jsou v tom zcela zanedbatelní. Vlastně neví, očem mluví. Ale nechtějí si to připustit. Jde o to nebýt zajatcem svých představ o sobě.

A s tím žádný vesmír nikomu nepomůže, protože je to nekonečně jedno. A v tom neporozumění proteče život mezi prsty jak nic...k je konec:)

Měla bys víc naslouchat svému duchu a nitru než se bát, že tajemství nekonečna je jen bolestivé zjištění, že nic není skutečné. Uchopit svůj celý život svým srdcem dřív, než ti vše zevšední. Je smutné nevidět vše zářit, ale mdlé a zakalené. Ryzí síla si tě tak sama najde.  Nemá smysl se vzpírat, ale přijmout to nejlepší, i když se zdá, že je to holý nesmysl. Není

 

 


okoloidúci
30. 04. 2016
Dát tip

... čím to, že jeho vesmír prestal existovať?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru