Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zahrada ticha

08. 09. 2016
1
6
249
Autor
Henry T.

Vešel jsem za deště do zahrady

mokrou travou nechal jsem se vést

smutných náhrobků se táhly řady 

a kopretiny začaly už kvést

 

Břečťan halil vše do svého hávu

pokrýval kříže, vrůstal do stromů

v tu temnou zeleň já položil svou hlavu

v zahradu ticha plnou andělů

 


6 názorů

Henry T.
13. 09. 2016
Dát tip

Nemyslela jsem to rozhodně tak, že kritiku neunesu, s tím jsem opravdu v pohodě :D :D :D

Jinak s tou kategorií máš asi pravdu, nebudu se tedy už k vázaným veršům hlásit. 


Miroslawek
13. 09. 2016
Dát tip

Asi bych si na tvém místě nefandil ;-) Tenhle text mě nemá čím iritovat... stejně jako mě nemá čím nadchnout, je prostě mdlý a zaměnitelný se spoustou jiných. To bych nedělal nic jiného, než se uklidňoval :-DDD

Pobídka, abych nečetl, když se mi to nelíbí mne upomněla na Cimrmanovu hru Hospoda Na mýtince: 

Notář mi vyprávěl, že dědeček byl vyhlášený samotář. Lidem se vyhýbal a nikoho kolem sebe nesnesl. Ale odjakživa toužil stát se hostinským. Nejdřív si otevřel hospodu u silnice na Písek. Ale chodili mu tam lidi. Pak si najal hostinec na náměstí v Opočně, zas mu tam chodili. A tak si postavil tohleto. Ty jsi tu, Ludvíku, za dědečka nevím, ale za mě patnáct let, sice stály, to je pravda, ale jediny host. A takovy host, že to tak musím říct, neurazíš se, Ludvíku, viď? To vlastně ani není host. A bez hosta hospodu neuživíš. A uživíš-li, nepobavíš se. A pobavíš-li se, jen do pláče.

Tož asi tak. Nemáš-li na to unést kritických poznámek, nemá smysl tady (či kdekoli jinde) publikovat. Tvé ambice mě nezajímají, v těch si nečtu. A tím jsme na dobré rady zřejmě vyrovnáni.

A abych zvýšil skóre - publikací textu v kategorii vázaný verš se k oněm pravidlům hlásíš, neboť korespondenční pravidla jsou právě to čím je verš vázán. Rytmus, který v jazyce existuje, ať chceš či nechceš, je dobrý sluha, ale špatný pán. 


Henry T.
10. 09. 2016
Dát tip

pánové oboum Vám velmi děkuji!!!

Miroslawek: Za rady opravdu děkuji, ale nehodlám psát profesionálně; píšu, když mě něco napadne a protože mě to baví a chci psát, jak to cítím já a ne "jak by se mělo podle pravidel"...Chápu, že Vás to jako basníka irituje, ale já básník nejsem, jsem jen člověk, co své pocity občas přenese na papír a protože jsem kdysi na Písmáku měla profil a líbilo se mi tu, řekla jsem si, že se sem zas podívám...Jestli se Vám ale mé básnické pokusy tolik nelíbí, nečtěte je ;)


Miroslawek radí odborně................můj tip je za pocit...*/**


Miroslawek
09. 09. 2016
Dát tip

chytrému napověz: přízvuk v češtině přechází na předložku...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru