Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

A život jde dál

30. 09. 2016
1
1
106
Autor
fujavice

  A život jde dál  

 

 

   Ten večer jsem nemohla usnout, ještě po půlnoci jsem se převalovala a ne a ne zabrat.

Byl pátek a moje tělo už vykazovalo známky velké únavy. Za poslední čtyři měsíce se pro mě stal z odpoledních návštěv nemocnice každodenní rituál. Pokaždé stejný pohled na malou hlavičku jakoby zářící v bílém prostoru. Zavřená víčka, klid, ticho, jen přístroje jednotvárně a neúnavně pracovaly a dávaly nám najevo, že je  zatím vše beze změn.

    S každým následujícím dnem zoufalejší prosba ke spícímu tělíčku. Prosím, podívej se na mě. Prosím a  už se těším , až si hubeného kluka odvedu domů. Martínku, probuď se, opakuji šeptem . Budou Velikonoce, S tátou natrháte proutky a upletete pomlázky. Se sousedovic Péťou půjdete vyšupat Markétku s Janičkou. A babička se na tebe stále ptá... Prosím, uzdrav se. Každý den stojím bezmocně za sklem a dívám se na malého človíčka, který před pěty lety svým pláčem oznámil svůj příchod na svět a nám rodičům obohatil život  dětským smíchem. Každý den stejný obrázek, pokaždé totožná slova doktorů, žádná změna. Tenkrát jsem si změnu přála. Věřila jsem, že bude k lepšímu. Dnes mě změny děsí.

    V  sobotu ráno zazvonil telefon a slova lékařky ke mně doléhaly jakoby ze sna. Nastala změna. Už si nikdy nepůjdeš se sousedovic Péťou hrát, vyšupat na Velikonoce holky, nedostavíš se k zápisu do školy, ani spolu neprožijeme pubertu a první lásky. Už nikdy. To je ta změna. Byl to náš syn, chlapeček, který i nadále zůstane žít v našich srdcích. Vzpomínky se nezmění. 

 

 


1 názor

Lakrov
06. 10. 2016
Dát tip

Nevím, je-li to jen pokus o napsání srdceryvné miniatury,  nebo zda to vzniklo jako potřeba vypsat se z nějakého děsivého zážitu.  Je-li to ten druhý případ, pak by ode mne bylo ohleduplnější nekomentovat.  Klidně mi vynadej.  


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru