Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Jak jsme si založili literární klub

26. 11. 2016
5
8
322

Jedná se o společné prosaické dílo členů literárního klubu Domova pro seniory Kobylisy

Jednoho hezkého podzimního dne jsme se lehce nudili, protože nešla televize a rádio už nebavilo poslouchat nikoho. Bylo nás pět. Jirka, Marek, Laďka, Květuše a Zlata. Všem nám bylo už víc jak 75. To je vysoký věk. Všichni už jsme v životě hodně zažili, viděli a poznali. Máme děti i vnoučata, zdraví už neslouží tak jako před lety, ale chuť něco dělat je stále opravdu velká. Na nějaké lenošení nás neužije!

Kdo si myslí, že život v domově pro seniory v Kobylisích je nějaké poléhávání, křížovky, domino a dívání z okna, tak ten by se velmi divil. Jdeme s dobou. Máme zde několik velmi zajímavých kroužků. Například kroužek počítačový, kde nás to baví nejvíce. Učíme se používat výpočetní techniku, surfování po internetu, mailování, youtube, dokonce i video chat pomocí programu skype. To nejvíce využívá Květa, protože má příbuzné v Rakousku, a takhle má možnost vidět se s nimi každý den.

Kromě počítačového kroužku máme i kroužek digitální fotografie a botaniky. Další kroužky by měly přibýt na jaře. V plánu je i kroužek včelařský, který by měl vést Marek, který celý život včelařil, tím pádem má zkušenosti.

Během toho podzimního dne, kdy nešla televize, nás napadlo, že bychom chtěli zkusit něco nového, starosvětského, dalo by se říct. Rozhodli jsme se, že bychom mohli vytvořit literární klub, kde bychom se soustředili na psaní, abychom rozvíjeli své literární schopnosti. A tak se stalo. Přihlásili se již zmínění klienti Domova pro seniory Kobylisy a uspořádala se první literární dílna.

Začátky byly těžké, každý si dělal co chtěl, ale pak jsme se srovnali. Vyměňujeme si zkušenosti a píšeme zejména krátké povídkové útvary, někdy i poesii. Začali jsme vydávat buletin, je to pětistránkový "časopis," pro naše blízké a ostatní obyvatele domova Kobylisy.

Zlom přišel dnes, kdy našeho lektora, pana Jansu, napadlo, že bychom svá díla mohli vypustit na internet. Tak jsme si zřídili účet na literárním serveru.

Snad i pro náš klub bude mezi vámi, milí přátelé, místo a pochopení. I rady se budou hodit, jsme amatéři, učit se budeme rádi.

 

Jirka, Marek, Laďka, Květuše a Zlata.

26.11.2016

 

 


8 názorů

Danny
27. 11. 2016
Dát tip
Trochu mě zaráží, že máte na své autorské stránce jako "město" uvedeno Brno, zatímco Kobylisy jsou, pokud vím, v Praze.

Fouraix
27. 11. 2016
Dát tip
dobrej fejkproudžekt rendo. snad nebude vošková členem :)

vesuvanka
27. 11. 2016
Dát tip

Také vás vítám a těším se na vaše díla :-)))

Zaujalo mě, že máte mimo jiné i kroužek botaniky, o niž se také zajímám.


Diana
27. 11. 2016
Dát tip

Předběhli mne, budu jen opakovat: Taky  ás vítám a taky se na Vaše díla těším :-)  Příjemné překvapení!.


Skvělé! Těším se na Vaše díla. Vítejte, i když já jsem tu také nová, ač jsem si účet zřídila již někdy na jaře, vkládám až nyní. Snad se tedy budu moci přiučovat i od Vás :-))

Pěkný den.


Josephina
27. 11. 2016
Dát tip

vítejte v drsném světě!


tady určitě váš Domov najde svůj domov...:o)


srozumeni
26. 11. 2016
Dát tip
Vítejte tu. Skvělý nápad...***

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru