Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mstitel žen

30. 12. 2016
1
16
568
Autor
Nadpísmák

Připlazil se po břiše. Za ním stopa slin, před ním touha mstitele. Vzepřel se a plil. Plil z celého svého srdce, z celé té měchuřiny jedu. Honzyk. Mstitel žen.

A co plil? Jen plochá slova těžkopádně skládaná do vět. Kdyby tak věděl, že s myslí rozhořelou nenávistí se špatně uvažuje. Ale nevěděl, anebo mu jeho uražená duše špatně posloužila. Tak tedy vezměte na vědomí, proč onen lítý mstitel tolik lkal:

Pohaněné slovo mateřství mu z uší učinilo úl. Krev se nahrnula do hlavy a vzňala. Křičel. „Neber si mateřství do úst, ty červe!“ „Nicotný pidižvíku!“ „Ubožáku!“ A ještě podobně křičel.

A proč křičel? A na koho křičel? Křičel proto, že mu nebyl do vínku dán pár mlékonosných prsů a vlhká puklina mezi stehny. Ne, nekřičel na mě, křičel na Nejvyššího. Křičel v domnění, že mu snad přece jen odměnou snese ten dar: býti ženou. 


16 názorů

Nadpísmák
31. 12. 2016
Dát tip

weltanschauung neboli světonázor, milá diano, je reflexivní postoj ke světu a jeho stěžejním fenoménům. jistě ženy, případně lépe ženství nevylučuješ ze světa jako nepodstatnou věc.


Diana
31. 12. 2016
Dát tip

Já jsem si dobře vědoma své hlouposti. Proto se snažím ptát a poučit se od těch chytřejších. Opravdu jsem "si říkala o tvou další řeč", zajímalo mne totiž, co míníš tím "světonázorem". Tímto pojmem se většinou označuje filosofický postoj ke světu (atheismus, křesťanství, determinismus... atd.), takže mi nedošlo, že jde o  názor na ženy.  Děkuji za poučení a slibuji, že už nebudu obtěžovat.


Nadpísmák
31. 12. 2016
Dát tip

ach, diano, mlčeti zlato, znáš to? to tys dala do souvislosti světonázor (na ženy) se sexuální orientací. a ani potom, co jsem ti ten omyl ukázal, velmi zblízka, nejsi s to ho nahlédnout. jako by sis říkala o mou další řeč. mohla by se jmenovat třeba dianino království hlouposti.


Diana
31. 12. 2016
Dát tip

Proč zmíňuješ světonázor? Copak se nějak snoubí s teorií grafů? A když, tak jak? :-) 


Nadpísmák
31. 12. 2016
Dát tip

ach, jak málo ti říká logika. dokonce si ji pleteš s dialektikou.. a ještě značně pochybenou. cožpak se sexualita snoubí se světonázorem? pokud ano, jak? 


Diana
31. 12. 2016
Dát tip

To je přece logické! Když misogyn nemá rád ženy, tak hádej, kdo mu potom zbývá? A gay má přece rád muže! Připouštím, že tak usuzuji jen teoreticky, protože neznám žádného homosexuála a misogyny jen Vás dva (a docela si rozumíte...).


Nadpísmák
31. 12. 2016
Dát tip

jsi velmi humorná žena, diano. ale odkud čerpáš tu informaci o tom, že misogynové mívají potíže s orientací? to by mne skutečně zajímalo, nějaká literatura o tom referuje, nějaký průzkum, nebo tě to jen tak napadlo, abys tady ukázala, jak jsi důvtipná? (ono to totiž je přesně naopak: homosexuálové, i ti s potížemi, obvykle milují ženy.)


Diana
31. 12. 2016
Dát tip

Mizogynové obvykle mají potíže se sexuální orientací. Dnes už se na Vás, chlapci, nepohlíží s despektem. Za to nikdo nemůže, s jakou zátěží se narodil. Honzyk má normální, většinové reakce, tak to prosím respektujte, jako my respektujeme Vás a Vaši zvláštnost Vám nepředhazujeme. Jsme kulturní lidé a měli bychom se tolerovat.


Honzyk
30. 12. 2016
Dát tip

:D:D:D


Nadpísmák
30. 12. 2016
Dát tip

jen by u toho mohla být zábavnější.


Marcela.K.
30. 12. 2016
Dát tip

Trapné...opět.


Nadpísmák
30. 12. 2016
Dát tip

jsi pečující žena, agáto.


agáta5
30. 12. 2016
Dát tip

trošku se bojím o tvé duševní zdraví :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru