Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Golem jménem Hora

06. 01. 2017
1
5
668
Autor
Nadpísmák

Uštědřete jí tipy. Nešetřte ji. Nacpěte jí je do chřtánu. Roztavte je jako indiáni tavili zlato a pak je se slovy: „Najezte se zlata, vy nenasytní křesťané“ lili do hrdel španělským kolonistům. A i vy se syťte svou krutostí, a vizte staré rytiny, na nichž se ta krutá indiánská ironie skví v ryzí kráse.

Jeseniovi dobří Čechové ve službách císaře vyřízli jazyk, ale vy paní Hoře jazyk pozlaťte. Pozlaťte jí ho tipy a lichotkami. A pak sami vražte své jazyky hluboko do jejích slizničných úžin. Jistě bude vrnět blahem a vy si, sentimentální čtenáři Rychlých šípů, vyplníte okénko svého Modrého života. V závěru každého takového modrého dne budete usínat lehčí o pár uncí špatného svědomí.

A tedy vyzývám vás, uštědřete jí tipy. I vy si hňácněte do hlíny golema, kterého jste stvořili. A jemuž jste dali podivuhodné jméno Hora.  


5 názorů

Nadpísmák
07. 01. 2017
Dát tip

nejlépe se lze bavit tím, jak se pod texty tajně plíží, aby nebyli viděni. čítadlo se otáčí jako kolotoč v lunaparku, ale oni mohou navenek předstírat, že ani neví, o čem píšeme. natolik jsou zbabělí.   


Nadpísmák
07. 01. 2017
Dát tip

tak jest. a víš proč sáhodlouze debatují jen pod svými nicneříkajícími psaníčky? paradoxně proto, aby nemuseli debatovat. jen se vzájemně olizovat.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru