Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hora: Vše je naprosto pravdivé!

07. 01. 2017
1
6
674
Autor
Nadpísmák

Byv požádána, promluvila Hora o řeči. V tetelivém rozmaru podala cosi jako návod ke čtení či snad úvod do svého veledíla. Ale nebyl to než vaječný návod či snad úvod, vždyť posuďte sami:

Hora píše jeden ze svých tragických příběhů, jimiž si dláždí cestu k sentimentálním srdcím svých donátorů. Ti se okamžitě rozpouštějí jako panáci u madam Tussaud a odkládají lichotky a tipy, skládají k nohám své mistryně vše, co mají. A v jednu chvíli je Hora požádána, podobně jako se v televizi žádají celebrity o silvestrovské noci, aby pověděla něco o tom, jak vlastně pod jejíma rukama ty úžasné a nezapomenutelné a líbezné a mimoriadne zaujímavé a a dojemné a krásné a hezké a milé a heboučké příběhy vznikají. Hora se nenechá dlouho přemlouvat, k bradě si povytáhne ovčí pléd, usrkne z pampeliškového čaje a vypráví.

Inu, je to tak, že ženy neměly hodnotu, dívka hovoří a myslí raději ve vlastní řeči a zejména, ale to opravdu především - vše je naprosto pravdivé. Zbývá poděkovat zvídavému tazateli, a tak Hora děkuje, jako by přebírala Nobelovu cenu. Tazatel se zatajeným dechem čte, hltá každé slovo, které mu a dalším obdivcům jeho dobrá paní spisovatelka věnovala; a mlčí, neboť již nelze nic dodat, tady se završuje dílo. 


6 názorů

Oldjerry
07. 01. 2017
Dát tip

Jdi do hájíčka, namyšlený anonyme... kdyby ses nestyděl za své plky, asi bys vyjevil svou existenci. Možná, že pak by ty tvé hlody měly positivní ohlas... nějaký ublafaný anonym pro mne není autorita. Jestli se ti ale fakt něco zdá, tak se štípni do hýždě, třeba tě to probrere...


Nadpísmák
07. 01. 2017
Dát tip

á, tohle, zdá se, bude ona filmová "paragánská padina" v praxi.  


Oldjerry
07. 01. 2017
Dát tip

Tohle už není kritika - to je pokus o likvidaci. Co jsi zač, hajzlíku? Co ti dává právo nadřazovat se?  Zopakuj si statut Písmáka a nevytahuj se jak bavlněný triko. Čistotu tvorby dokazuj svou tvorbou a nepředváděj se tu jen proto, že už nemáš o čem psát. Takových elitářů tu už bylo - všichni šli do hajzlu a zanechali po sobě jen trochu smradu, je ovšem pravdou, že zůstali  jako součást historie webu. O to ti jde? Jestli se cítíš být tak výjimečně dobrý, tak se nacpi mezi profíky a nedělej tu průvan, pokud je tu smrad, tak je od tebe...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru